Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρουσος

Ικανοποίησε  το αίτημα της Πόλης Χρυσοχούς η κυβέρνηση Αναστασιάδη, που αφορά τη χρηματοδότηση κατασκευής  του πεζόδρομου Πόλης Χρυσοχούς – Λατσί , σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα πως το Υπουργείο Μεταφορών έχει σήμερα υπό την ευθύνη του παγκύπρια έργα που φτάνουν το 1,8 δις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην Πόλη Χρυσοχούς ο κ. Καρούσος  ανέφερε πως « ήρθα σήμερα στην Πόλη Χρυσοχούς για συζήτηση κάποιων θεμάτων αλλά και για να τους ανακοινώσω ότι ένα αίτημα το οποίο είχαμε δεσμευτεί σαν κυβέρνηση που αφορά την χρηματοδότηση κατασκευής πεζόδρομου Πόλης - Λατσιού έχει εγκριθεί». Πρόκειται συνέχισε για χορηγία ύψους 1.200.000 ευρώ και θα δοθεί προς τον Δήμο Πόλη Χρυσοχούς ώστε να προχωρήσει με την κατασκευή του έργου.

Ερωτηθείς για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς ο κ. Καρούσος σημείωσε πως ο δρόμος προχωρεί κανονικά, προσθέτοντας πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και πως τις επόμενες εβδομάδες αρκετά μηχανήματα  που έχουν έρθει από το εξωτερικό θα πιάσουν δουλειά. Επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και τόνισε πως μπορούν να υπερηφανεύονται ως κυβέρνηση Νίκου Ανασταστιάδη ότι έχουν υπό κατασκευή όλα τα μεγάλα έργα τα οποία ανέμεναν οι πολίτες εδώ και δεκαετίες.

Τα έργα αυτά συνέχισε, αφορούν τον δρόμο Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου , τον  δρόμο Λεμεσού – Σαϊτά, τον  περιμετρικό δρόμο της Λευκωσίας, τον  αυτοκινητόδρομο Αστρομερίτη – Ευρύχου,  και τον δρόμο   Λάρνακας – Δεκέλειας, και Δερύνειας – Σωτήρα . Ανακοίνωσε επίσης πως σε λίγες ημέρες υπογράφονται τα συμβόλαια για το Μουσείο Λευκωσίας αλλά και για  τον αυτοκινητόδρομο Παλαιχωρίου – Λευκωσίας.

Ο κ Καρούσος είπε πως το Υπουργείο Μεταφορών γενικότερα έχει σήμερα υπό την ευθύνη του , έργα που φτάνουν το 1,8 δις, προσθέτοντας πως αυτό λέει πολλά για την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και το τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αφουγκραζόμενος το κάλεσμα του ΠτΔ , της κυβέρνησης για ωρίμανση έργων, η Τοπική Αρχή έχει προχωρήσει και έχει ωριμάσει διάφορα έργα.

Μεταξύ αυτών των έργων συνέχισε,  είναι ο πεζόδρομος από την Πόλη Χρυσοχούς – μέχρι το Λατσί 3,2 χιλιόμετρα που ενώνουν τους δύο πολύ σημαντικούς τουριστικούς πνεύμονες το Λατσί με την Πόλη Χρυσοχούς. Πρόσθεσε πως σ’ αυτήν την προσπάθεια βρήκαν συμπαραστάτη τον Υπουργό Μεταφορών ο οποίος τους εμπιστεύτηκε ως Δήμο δίδοντας τους την χορηγία του 1,2 εκατομ. ευρώ ότι θα υλοποιήσουν αυτό το έργο.

Ο κ. Παπαχριστοφή ανακοίνωσε επίσης πως με τον νέο χρόνο θα προκυρήξουν προσφορές και εντός Μαρτίου πρέπει να προχωρήσουν τα κατασκευαστικά έργα για να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό για τους ίδιους έργο. Πρόσθεσε πως εντός του 2023 στον Δήμο Πόλη Χρυσοχούς θα ξεκινήσουν τέσσερα έργα 8 εκατ. ευρώ περίπου . Αυτά τόνισε αφορούν τον πεζόδρομο  Πόλης Χρυσοχούς – Λατσί, την  αποκατάσταση του προαύλιου  χώρου του Δημαρχείου  της Πόλης Χρυσοχούς και του παλαιού αστυνομικού σταθμού, 1,5  εκατ  με την χρηματοδότηση κατά τα 2/3 από την μονάδα των ευρωπαϊκών ταμείων , και το 1/3 από τον Δήμο  Πόλης Χρυσοχούς και τέλος τις πλατείες Πόλης Χρυσοχούς και Προδρομίου 5 εκατ. ευρώ. Αυτά σημείωσε και τα τέσσερα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2023. Παράλληλα είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλά έργα τα οποία είναι υπό σχεδιασμό ή που προχωρούν όπως οι αρχαιολογικοί χώροι που είναι υπό εξέλιξη. Συγκεκριμένα με το  έργο της ενοποίησης των τεσσάρων  αρχαιολογικών χώρων  σημείωσε πως « καταθέσαν σχέδια στην Πολεοδομία και αναμένουν την έγκριση των σχεδίων» . Είπε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη και το λιμάνι του Λατσιού, οι προσφορές για μελετητές και πως  βρίσκονται σε  συνεργασία και συνενόηση με την Αρχή Λιμένων .

Οι προσφορές έχουν βγεί και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να κατακυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντα ούτως ώστε να σχεδιάσει μελέτη και επίβλεψη του έργου του λιμανιού του Λατσιού, είπε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, κόστους 45 εκατ. ευρώ. Ευχαρίστησε τον κ. Καρούσο για την συνεργασία του με τον Δ. Πόλης Χρυσοχούς και εξέφρασε την ελπίδα όπως αυτή η συνεργασία συνεχιστεί.