Τηλεόραση Ραδιόφωνο
8θ0

«Όποιος και να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος θα τον αποδεχτούμε και θα τον βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί», ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, υπηρετεί την εκκλησία από τα 16 του χρόνια, ενώ αυτό που τον συγκλόνισε περισσότερο είναι οι άγιοι άνθρωποι που συνάντησε αλλά και η ζωή του στο Άγιο Όρος την οποία και χαρακτήρισε, αποκάλυψη θεού.

Άγιος για τον Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο, είναι ο ταπεινός άνθρωπος που μετανοεί καθημερινά, και όπως είπε υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που αγγίζουν το όριο της αγιότητας, ενώ σημείωσε ότι, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικό γεγονός και ανεπανάληπτο, δεν πιστεύουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, αλλά σίγουρα πρέπει να πιστεύουν αληθινά.

Για τον Αρχιεπίσκοπο που πιστεύει ότι ζητά ο κόσμος, είπε ότι θα ήθελε ένα πνευματικό πατέρα που εκπέμπει αγάπη, ειρήνη και ενότητα στις καρδιές των ανθρώπων.

Όσον αφορά της δημοσκοπήσεις που τον βλέπουν ως εκλεκτό του λαού, και την Ιερά Σύνοδο που θα ακολουθήσει, ανέφερε πως, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ετυμηγορία του λαού, να μην πληγωθούν οι άνθρωποι και να αισθανθούν ότι η εκκλησία δεν τους λαμβάνει υπόψη.

Για το αν φοβάται κάποιο στις εκλογές, είπε χαρακτηριστικά πως δεν φοβάται κανένα, τους αγαπά όλους και είναι αδέρφια του.

Όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος στον ΑΝΤ1: