Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξιθυγφ

Το μήνυμα ότι πρέπει να κρατήσουμε το λόγο μας για την παιδεία και το εθνικό μας θέμα έστειλε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος στο πλαίσιο επισκέψεων του σήμερα στα Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Πάφου και Γεροσκήπου.
 

Η  Εκκλησία, είπε, είναι κοντά στη νεολαια, το Νεανικό Κέντρο της Μητρόπολης Πάφου λειτουργεί, ενώ ανακοίνωσε πως προτίθεται να δημιουργήσει Κέντρα και αλλού για να μπορέσουν να κρατηθούν οι νέοι μας μακριά από εξαρτήσεις και τόπους όπου δημιουργείται μια ψυχοφθόρα κατάστασ .  

Ανέφερε πως το  Νεανικό Κέντρο πέραν από τα δωρέαν μαθήματα  χορού , μουσικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών που παραδίδονται, διαθέτει και γυμναστήριο με σύγχρονα μέσα γυμναστικής για να αθλούνται και οι μαθητές. Ξέρουμε, είπε ο Μητροπολίτης Πάφου ότι, «ο αθλητισμός είναι κάτι το  οποίο κρατάει τους νέους μακριά από ψυχοφθόρες καταστάσεις και προτιθέμεθα να επεκτείνουμε όπως κάναμε ήδη και στην κατασκήνωση μας με διάφορα γήπεδα και  να επεκτείνουμε και αυτή την υγιή απασχόληση της νεολαίας μας» .

Έχουμε υπόψη μας, τόνισε, να δημιουργήσουμε  και αλλού τις βιβλιοθήκες που δημιουργήσαμε στην Πάφο και να συγκεντρώσουμε και τον πολιτιστικό μας πλούτο για να δείξουμε  σε μικρούς και σε μεγάλους ποια είναι η παράδοση μας.

Επεσήμανε, ακόμη, πως « αυτή την παράδοση την οποία παραλάβαμε από άλλους θα πρέπει να την παραδώσουμε και εμείς σε άλλες γενιές για να μην ξεχνούν ποια είναι η πορεία αυτού του τόπου». Εκτίμησε, παράλληλα, πως ο κάθε Αρχιεπίσκοπος αλλά και κάθε εκπρόσωπος της Εκκλησίας πρέπει να εκφέρει και λόγο εθνικό, σημειώνοντας πως η Κύπρος ακόμα δεν έχει απαλλαγεί από τον Τούρκο εισβολέα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως τα δικαιώματα μας και δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε τον λόγο μας για την παιδεία και τον λόγο μας για το εθνικό θέμα.

Όταν ελευθερωθεί ο τόπος ,  συνέχισε, όταν αποκατασταθούν πλήρως τα δικαιώματα μας και ένας άνθρωπος θα έχει μία ψήφο,  θα έχει ελευθερία εγκατάστασης παντού, ελευθερία απόκτησης περιουσίας παντού και διακίνησης σε όλη την Κύπρο,  τότε αυτόν τον ρόλο για το εθνικό θέμα η Εκκλησία θα τον εναποθέσει στους ώμους της κυβέρνησης, η οποία θα εκλέγεται δημοκρατικά και δεν θα υπάρχει τότε κίνδυνος για εκτροπή από την πορεία του θέματός μας.

Ο Μητροπολίτης Πάφου έθεσε το όραμα του στο πλαίσιο των επισκέψεων του λόγω και της υποψηφιότητας  του  για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου, σημειώνοντας πως η Εκκλησία είναι πάντα το καταφύγιο όσων έχουν ανάγκη, είτε οικονομική είτε ανάγκης ηθικής και  πνευματικής στήριξης και θα είναι δίπλα τους.