Τηλεόραση Ραδιόφωνο
9π

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού και έτσι ελήφθη η απόφαση να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει σχετικά με την προφυλάκισή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ζήτησε ο αστυνομικός να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την προσωρινή του κράτηση μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τη διαφωνία θα λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το προσεχές χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμένει ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δείτε το βίντεο

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης και έδωσε απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Ρομά πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

Έκκληση Προέδρου της Συνομοσπονδίας Ρομά για ηρεμία

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά Βασίλης Πάντζος ανέφερε μετά από τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα: «Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη. Σήμερα δεν γίνεται δική, σήμερα δεν είναι δικαστήριο, είναι ανακριτική διαδικασία. Η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια, θα γίνουν δικαστήρια, εφετεία, Άρειος Πάγος και μπορεί να χρειαστεί να πάει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας».

Είπε ακόμη σε ήπιο τόνο ότι, «είμαστε εδώ για να μην ξεφύγει η κατάσταση και να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη».

Πηγή: iefimerida.gr