Τηλεόραση Ραδιόφωνο
[=

Τα διαδραματισθέντα έξω από το κτίριο της Βουλής, την ώρα που συνεδριάζει η ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό, καταδίκασε η πλειοψηφία των κομμάτων με τοποθετήσεις την ώρα που άρχιζε η συζήτηση για τις τροπολογίες. Οι εκκλήσεις ήταν για ενότητα και αποφυγή νέου διχασμού.

Όλα άρχισαν όταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι πρέπει να αναχωρήσει από την Ολομέλεια γιατί μόλις ενημερώθηκε ότι υπήρξαν βανδαλισμοί στα γραφεία της ΕΔΕΚ και θέλει να επιβεβαιώσει τι ακριβώς έγινε. Με την αναχώρηση του κ. Σιζόπουλου το λόγο πήρε η Βουλευτής Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών Αλεξάνδρα Ατταλίδου η οποία κατήγγειλε στοχοποίησή της από τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση που λάμβανε χώρα έξω από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι ο τόπος μας αντιμετωπίζει εθνικούς και οικονομικούς κινδύνους και το τελευταίο που χρειάζεται είναι εθνική διχόνοια. Είναι καταδικαστέα, είπε,  η οποιαδήποτε πράξη που δημιουργεί εθνική διχόνοια.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι πλήρωσε πολλά ο τόπος μας από την εθνική διχόνοια και είναι καταδικαστέες οποιεσδήποτε πράξεις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες που βάζουν τορπίλη στην ενότητα αυτού του τόπου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι. και ότι αυτά που διαδραματίστηκαν είναι απαράδεκτα και δείχνουν πού βρισκόμαστε. Μέλη αυτού του κοινοβουλίου, ανέφερε, έχουν παρευρεθεί στην εκδήλωση και αν έχουν την τόλμη να βγουν και να το δηλώσουν.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι πρέπει να καταδικάσουμε αυτά τα  περιστατικά των ύβρεων και βανδαλισμών και ότι ντρέπεται γιατί δίνουμε σημασία σε εκατό χούλιγκανς με καταδικαστέες αντιλήψεις. Αν θέλουμε, είπε,  να τιμήσουμε τη δημοκρατία πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς και να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είπε ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από το ίδρυμα του Γρίβα Διγενή και ότι αν πρέπει να καταδικάσουμε σήμερα αυτούς που φωνάζουν κατά βουλευτών τότε θα πρέπει να καταδικάσουμε και αυτούς που κατά καιρούς φωνάζουν κατά του ΕΛΑΜ και «τάζουν κρεμάλες». Ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα και όχι η διχόνοια.

Ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν είπε ότι οι ύβρεις και η στοχοποίηση είναι το τελευταίο που θέλει ο τόπος μας και ότι αν αγαπάμε την πατρίδα μας πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις συμπεριφορές και με ενότητα να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου είπε ότι αυτή η διαδήλωση που κάποιοι οργάνωσαν έξω από τη Βουλή  την έχει στοχοποιήσει και "κάποιοι χρησιμοποιούν λέξεις του καταγωγείου, κρατώντας δήθεν σημαίες πατριωτισμού ενώ αποπνέουν μίσος και απειλές".

"Εγώ λέω σε όλους και ειδικά σε αυτούς που πήγαν να μιλήσουν σε αυτούς τους τραμπούκους ότι θα κάνω επίσημη καταγγελία για όλα αυτά που συνέβηκαν, για το αίσχος να στοχοποιείται μια Βουλεύτρια", ανέφερε. Είπε ότι δεν πρέπει να δεχθούμε αυτές τις καταστάσεις "γιατί αυτά γίνονταν και πριν το 1974 και γι αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε".

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι τα όσα συμβαίνουν είναι πολύ σοκαριστικά και ότι οι αστυνομικοί λένε ότι οι διαδηλωτές είναι φορτωμένοι με πέτρες και «δεν ξέρω τι έχουν σχεδιασμένο να κάνουν». Μίλησε ακόμη για απαράδεκτο λεκτικό βίας.

Ο ανεξάρτητος Ανδρέας Θεμιστοκλέους είπε ότι είναι εύκολο να επιρρίπτουμε ευθύνες και ότι όταν ο ίδιος πήγε να μιλήσει στους διαδηλωτές καμία βία δεν ασκήθηκε, κανένα επεισόδιο δεν έγινε και ειλικρινά κανένας δεν ασχολήθηκε με την κ. Ατταλίδου. Επέκρινε το γεγονός ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος μίλησε για βανδαλισμούς στο κτίριο της ΕΔΕΚ, αλλά δεν είπε ότι πότε έγιναν ούτε από ποιους.