Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Σε στάση αναμονής οι εκτός ΓεΣΥ ιατροί οι οποίοι από τον περασμένο μήνα δεν δύναται να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας σε νοσηλευτήρια συμβεβλημένα με το σύστημα.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγόρευσης των δικηγόρων όλων των εμπλεκομένων ενώπιον του δικαστηρίου του οποίου η απόφαση θα εκδοθεί λίαν συντόμως.

Δρ. Σάββας Καδής- Εκπρόσωπος Ιατρών εκτός ΓεΣΥ

Εάν το δικαστήριο πει ότι αίρεται προσωρινά το διάταγμα τότε θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε κανονικά όπως κάναμε μέχρι τώρα. Αν το δικαστήριο πει ότι το διάταγμα παραμένει σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση, τότε θα έχουμε πρόβλημα

Ο κύριος Καδής χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως λυπηρή αφού όπως ανέφερε οι ασθενείς των εκτός ΓεΣΥ ιατρών υπόκεινται ταλαιπωρία.

Δρ. Σάββας Καδής- Εκπρόσωπος Ιατρών εκτός ΓεΣΥ

Οποιαδήποτε και να ναι η απόφαση του δικαστηρίου, υπάρχει και η ηθική πλευρά του θέματος έχουμε εξαπατηθεί έχουμε δεχθεί να μπουν τα νοσηλευτήρια μας στο ΓεΣΥ και στο τέλος βρεθήκαμε εμείς εκτεθειμένοι από το πουθενά χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη

Σύμφωνα πάντως με τον ΠΑΣΙΝ, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, οι ιατροί και τα νοσηλευτήρια έχουν συμμορφωθεί πλήρως με την εγκύκλιο του ΟΑΥ σύμφωνα με την οποία από τις 3 Νοεμβρίου οι εκτός ΓεΣΥ ιατροί δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας στα εντός ΓεΣΥ νοσηλευτήρια.