Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νατασα -εξωφυλλο.jpg

Αυτή η γυναίκα αποφάσισε να γιορτάσει με έναν διαφορετικό τρόπο τα Χριστούγεννα και το κάνει εις μνήμην των νεκρών της.  

 

Ονομάζεται Νατάσα Λαδά και είναι από τον Άγιο Δομέτιο (δήμος της επαρχίας Λευκωσίας). Είναι 42 ετών και μητέρα δυο παιδιών. Δεν της περισσεύουν χρήματα αλλά αποφάσισε την ημέρα των Χριστουγέννων να δώσει λίγη χαρά σε όσους είναι μόνοι και χωρίς χρήματα.     

Η κυρία Λαδά αναφέρει στο ant1lıve:

«Έχασα ανθρώπους που αγαπούσα πολύ… την ξαδέλφη μου που ήτανε νέα αλλά και τον αγαπημένο μου θείο που επίσης ήταν πολύ νέος. Ήθελα πέρα από την μνημόνευση (στη Θεία Λειτουργία ή σε παρακλήσεις ή με τρισάγια και μνημόσυνα) να κάνω κάτι για να ευχαριστήσω πέρα από τις ψυχές τους, και τις ψυχές άλλων ανθρώπων.

Πριν από τρία χρόνια…

Αποφάσισα την ημέρα των Χριστουγέννων να καλέσω στο σπίτι μου για φαγητό ανθρώπους που ήτανε μόνοι, οικογένειες που δεν είχανε χρήματα, άνεργους, άπορους.  

Είχα πει σε πολύ λίγα άτομα τι σκόπευα να κάνω και είχα καλέσει στο σπίτι μου γύρω στα 25 άτομα. Επειδή δεν είχα πολλά χρήματα σκέφτηκα ότι λίγο κρέας, λίγες πατάτες και σαλάτα θα ήταν αρκετά. Εξάλλου σημασία είχε ότι  αυτοί οι άνθρωποι θα είχανε κάπου να πάνε μια τέτοια μέρα, δεν θα ένιωθαν μοναξιά, δεν θα έμεναν χωρίς φαγητό.  

Επειδή ήμουν εθελόντρια στο «Αγκαλιάζω με αγάπη» (μια ομάδα που βοηθάει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη) ζήτησα και τη βοήθειά τους. Παρακάλεσα τα παιδιά από την ομάδα να με βοηθήσουν λίγο με τα τρόφιμα. Αυτό όμως που συνέβη έμοιαζε με θαύμα! Με πήραν τόσοι πολλοί άνθρωποι τηλέφωνο, άλλος ήθελε να φέρει τρόφιμα, άλλος γλυκά άλλος κρασί. Τελικά είχαμε ένα πολύ πλούσιο γεύμα και η χαρά στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων ήταν απίστευτη. Τους περισσότερους τους γνώριζα γιατί τους έπαιρνα με την ομάδα πακέτα με γεύματα.

Η ημέρα των Χριστουγέννων ήταν τόσο αλλιώτική, τόσο όμορφη τότε… Έφαγαν, τραγούδησαν, χόρεψαν. Ένιωθα ότι “έβρεχε” χαρά και χαμόγελα μα αφού αυτό δεν είναι Χριστούγεννα;     

Φέτος αποφάσισα να κάνω ακριβώς το ίδιο αλλά και κάθε χρόνο από δω και πέρα. Δεν θέλω να μένει κανείς μόνος μια τέτοια μέρα. Να μην νιώσει κανείς μοναξιά, στεναχώρια.

Φέτος δεν εργάζομαι και τα οικονομικά μου είναι πολύ δύσκολα αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να πραγματοποιήσω αυτό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Έχω δίπλα μου τους εθελοντές της ομάδας μου και ξέρω ότι το φτωχικό τραπέζι που πίστευα ότι θα είχα πριν από τρία χρόνια και μετά κατέληξε να είναι το πιο πλούσιο, έτσι θα είναι και φέτος.

Και χαίρομαι που μου δίνετε η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοήθησαν τότε, επώνυμους και ανώνυμους. Ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση…

Πρέπει να βρούμε το πραγματικό νόημα αυτής της ημέρας…

 Βιώνουμε πολύ άσχημες καταστάσεις, η αβεβαιότητα μας έχει “σκοτώσει” και μόνο η αγάπη μπορεί να σώσει αυτή την κοινωνία, αυτόν τον πλανήτη.   

Όλοι εσείς που την ημέρα των Χριστουγέννων δεν έχετε κανέναν κοντά σας, που τα χρήματα δεν σας φτάνουν για ένα όμορφο γεύμα, κοπιάστε. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την ημέρα των Χριστουγέννων και μην νιώθετε άσχημα, δεν θα γιορτάσετε με άγνωστους αλλά με συνανθρώπους μας που βιώνουν τα ίδια ακριβώς συναισθήματα και που με ένα χαμόγελο, γεμίζει με αγκαλιές και αγάπη τη ζωή τους.

Σας προσκαλώ στο σπίτι μου, κοπιάστε! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μερικές μέρες πριν στο τηλέφωνο:94409010 και στο E-mail:[email protected]. Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο»

Νατασα 2.jpg