Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αν χεκ

Ήταν Παρασκευή 12 Αυγούστου όταν η Αν Χεκ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών, έχοντας πρώτα παλέψει για μία εβδομάδα για τη ζωή της, μετά από τροχαίο, που ενεπλάκη στο Λος Άντζελες (5/8).

Τέσσερις μήνες μετά νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το θάνατο της ηθοποιού.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, την οποία εξασφάλισε το PEOPLE η Αν Χεκ δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ, κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος.

Αν και οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε κάνει στο παρελθόν, χρήση κοκαΐνης και κάνναβης, όταν «έφυγε» ήταν εντελώς νηφάλια.

Η αιτία του θανάτου της

Η αιτία του θανάτου της«Στο αίμα της φάνηκε η παρουσία βενζοϋλεκγονίνης, του ανενεργού μεταβολίτη της κοκαΐνης, που σημαίνει ότι είχε κάνει χρήση στο παρελθόν, αλλά όχι τη στιγμή της δυστυχήματος. Επίσης, ανιχνεύθηκαν κανναβινοειδή στα ούρα της, αλλά όχι στο αίμα της. Οπότε και αυτό αφορά προηγούμενη χρήση και όχι τη στιγμή του τραυματισμού», είπε εκπρόσωπος του ιατροδικαστή στο PEOPLE.

Επίσης, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν τα σοβαρά εγκαύματα «που εμπόδισαν το σώμα της να απορροφήσει αποτελεσματικά οξυγόνο, γεγονός που την οδήγησε σε εγκεφαλική βλάβη».

Η οικογένειά της δώρισε τα όργανά της

Η Αν Χεκ τα τελευταία 24ωρα της ζωής της παρέμεινε συνδεδεμένη σε αναπνευστήρα μέχρι να καθοριστεί εάν υπήρχαν στο σώμα της όργανα κατάλληλα για δωρεά, καθώς η ίδια είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων.

Πράγματι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειάς της, η ιατρική της ομάδα προχώρησε στη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων της.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πολλά όργανα μεταμοσχεύθηκαν, ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια ήταν αυτά.

«Η Αν Χεκ θα αφαιρεθεί από τη ζωή, οι λήπτες οργάνων έχουν εντοπιστεί και οι χειρουργοί είναι έτοιμοι. Η Αν θα αφαιρεθεί από την υποστήριξη ζωής και θα ξεκινήσει η διαδικασία», διευκρίνισε τότε ο ίδιος.

Πηγή: in.gr