Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αηκ λογαριασμός

Μικρή ανάσα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένει τους καταναλωτές, με τα επόμενα τιμολόγια που θα εκδώσει η ΑΗΚ να είναι μειωμένα κατά περίπου 2%.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, αυτό οφείλεται στην μείωση του κόστους καυσίμου που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες. Η μείωσε αυτή είναι της τάξης περίπου του 2%, και αναμένεται να εφαρμοστεί στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

Όπως δήλωσε στο «Μέρα Μεσημέρι» η κα Παπαδόπουλου, σε ισχύ βρίσκονται παράλληλα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, τα οποία συνδυαστικά με το κόστος καυσίμων, θα επιφέρει ουσιαστική μείωση στα επόμενα τιμολόγια.

Για παράδειγμα, ένας οικιακός λογαριασμός με κατανάλωση 800 κιλοβατώρες για μια διμηνία, θα κληθεί να πληρώσει €233. Δηλαδή ανέρχεται περίπου στα 29 σεντ η κιλοβατώρα, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των άλλων τελών.

«Αν συγκρίνουμε τους λογαριασμούς φέτος με τον αντίστοιχο περσινό, υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 7%. Εάν δεν υπήρχαν τα μέτρα της πολιτείας, η αύξηση αυτή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ.