Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Δύο πρόσωπα συνέλαβε η Αστυνομία Πάφου για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διάρρηξη κατοικίας και κλοπή, παράνομη κατοχή περιουσίας και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.  

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου τη ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 07:45 της Τρίτης δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι θεάθηκε συγκεκριμένο αυτοκίνητο να βρίσκεται σταθμευμένο έξω από μια κατοικία στην Τάλα και δύο άντρες να παραλαμβάνουν αντικείμενα μέσα από την κατοικία και να τα τοποθετούν στο αυτοκίνητο.

Μέλη της ΑΔΕ Πάφου μετέβησαν στη σκηνή στην εν λόγω κατοικία και διαπίστωσαν ότι αυτή είχε διαρρηχτεί και ότι ήταν εμφανές ότι είχαν κλαπεί διάφορα αντικείμενα μέσα από αυτό. Ιδιοκτήτης της κατοικίας είναι αλλοδαπός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός Κύπρου. Το όχημα, που σύμφωνα με την πληροφορία οι δράστες χρησιμοποίησαν, είναι εγγεγραμμένο σε 58χρονη μόνιμη κάτοικο Κύπρου, η οποία αναζητήθηκε στην κατοικία της αλλά δεν εντοπίστηκε.

Στη συνέχεια μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων εντόπισαν το εν λόγω αυτοκίνητο γύρω στις 11:55 της Τρίτης να διακινείται στη Γεροσκήπου. Το ανέκοψαν και όπως διαφάνηκε οδηγείτο από την 58χρονη ιδιοκτήτρια του, με συνοδηγό άλλο πρόσωπο, ηλικίας 35 ετών.

Από έρευνα που έγινε εντός του οχήματος φέρεται να εντοπίστηκαν συνολικά 17 συσκευασίες που περιέχουν κρυσταλλική ουσία ομοιάζουσα με μεταμφεταμίνη  και συγκεκριμένα 9 νάιλον συσκευασίες με άσπρη κρυσταλλική ουσία που μοιάζει με μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 4,5 γραμμαρίων περίπου καθώς και άλλες 8 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν άσπρη κρυσταλλική ουσία που μοιάζει με μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 2,5 γραμμαρίων περίπου, όπως και το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ, που όλα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία της 58χρονης όπου φέρεται να εντοπίστηκε μια ζυγαριά ακριβείας πάνω στην οποία βρέθηκαν ίχνη κρυσταλλικής ουσίας ομοιάζουσα με μεταμφεταμίνη η οποία παραλήφθηκε.

Περαιτέρω είπε ο κ. Νικολάου παραλήφθηκε περιουσία όπως 9 κινητά τηλέφωνα, 11 πίνακες ζωγραφικής, αριθμός από ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.ά. Η 58χρονη φέρεται, επίσης, να κατέστρεψε αποδεικτικό στοιχείο.  

Το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) συνεχίζουν τις εξετάσεις.