Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τσίρειο ζημιές

Σύσκεψη με τον αρχηγό αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, στον απόηχο των ντροπιαστικών επεισοδίων στο Τσίρειο Στάδιο, που έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στη Λεμεσό, θα έχει η υπουργός δικαιοσύνης Στέφη Δράκου με την επιστροφή της από τις Βρυξέλλες. Ενώ υπεραμύνθηκε των χειρισμών που έγιναν από την Αστυνομία. 

Όπως ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, «ποιου ευθύνη ήταν να ελέγξει ποιοι μπαίνουν μες στο γήπεδο, τι βάζουν μες το γήπεδο; Από μόνη της η αστυνομία καταβάλει κάθε προσπάθεια και πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε και κατάφερε να διατηρήσει την ασφάλεια των πολιτών εντός και εκτός γηπέδου».
Η Υπουργός καλεί επίσης όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.«Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα δεν μπορεί να εκλείψει αν δεν υπάρξει βούληση από όλους τους εμπλεκομένους και η προσπάθεια αντιμετώπισης και χειρισμού αυτού του φαινομένου να είναι συλλογική», είπε η κ. Δράκου.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν το κράτος και οι διάφορες εξουσίες, ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης σε παρέμβασή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι». Ενώ έκανε λόγο για ανεπαρκείς ελέγχους κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο.
«Διερωτόμαστε και εμείς τις είδους ταυτοποίηση υπάρχει στα γήπεδα αφού η ανεπάρκεια στους ελέγχους που γίνεται είναι ένα τεράστιο θέμα που δίνει την ευχέρεια στον καθένα να μεταφέρει μέσα στο γήπεδο ότι θέλει+τις μεγαλύτερες ευθύνες έχει το κράτος, οι θεσμοί του κράτους, οι διάφορες εξουσίες, η εκτελεστική και η δικαστική», δήλωσε ο κ. Νεοφυτίδης.

Απ’ την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Παπαμιλτιάδους, ανέφερε: «για να μπορέσει να δουλέψει η κάρτα συνεπάγεται ότι οι αρμόδιοι φορείς που σε αυτή την περίπτωση είναι οι επιτηρητές θα πρέπει να κάνουν επίσης τη δουλειά τους με το σωστό τρόπο. Θα πρέπει να ελέγχουν έτσι ώστε στα γήπεδα να μπαίνουν τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί». 

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τα επεισόδια του Τσιρείου, και η αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμη οποιαδήποτε σύλληψη. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών ευρίσκονται βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα του σταδίου και από υποστατικά της περιοχής, με την ταυτοποίηση προσώπων να θεωρείται δύσκολη αφού όλοι οι χούλιγκαν φορούσαν κουκούλα.
Υπάρχουν επίσης τεκμήρια τα οποία εστάλησαν για επιστημονικές εξετάσεις, με την προσδοκία ότι θα οδηγήσουν σε κάποιους από τους πρωταγωνιστές των όσων έγιναν εντός και εκτός Τσιρείου την Κυριακή.