Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αποχή Λανίτειο

Σε μονόωρη αποχή από τα μαθήματα προέβησαν μαθητές του Λανιτείου, μαζί τους γονείς τους και τον Σύνδεσμο Γονέων, καλώντας τον Υπουργό Παιδείας για άμεση ακύρωση των τετραμήνων για τους τελειόφοιτους. Αν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Γονέων, αυτό είναι μόνο το πρώτο μέτρο εάν το Υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Ενώ την ίδια ώρα, στις 13:00 το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει μια ακόμη αποχή για τους ίδιους ακριβώς λόγους από πλευράς των μαθητών του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

 

Επιπλέον στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τόνισε ότι η προσπάθεια για την διαφοροποίηση και μείωση της ύλης δεν έχει κανένα απολύτως κομματικό χαρακτήρα. Το σχολείο θα βρίσκεται στον μέγιστο βαθμό απέναντι στους μαθητές στηρίζοντας τους σε οποιανδήποτε ενέργεια αποφασίσουν να προβούν. Αν και αναμένεται να ενταχθούν και άλλα σχολεία στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μαθητών σχετικά με τα τετράμηνα και την εξεταστέα ύλη ελπίζοντας να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

 

 

Όπως έχει αναφέρει στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λανιτείου, Κύπρος Πανάρετος σχετικά με την μονόωρη αποχή των μαθητών για τις εξετάσεις των τετραμήνων, αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση για την τεράστια ποσότητα της ύλης για τις εξετάσεις των τετραμήνων θα ακολουθήσουν επιπλέον διαμαρτυρίες.

Οι μαθητές έχουν ασκήσει το δημοκρατικό τους δικαίωμα και η διαδικασία εκκρεμεί μέχρι την Παρασκευή. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων τόνισε ότι δεν κατανοούν γιατί πρέπει να διδαχτεί τόση μεγάλη έκταση ύλης η οποία δεν θα εξεταστεί και αναμένουν για τροποποίηση.