Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τσίρειο ζημιές

Άφαντοι παραμένουν οι υπαίτιοι των επεισοδίων που διαπράχθηκαν στον αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ. Αγώνας που δεν έγινε ποτέ. Η Αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη μέχρι στιγμής για τα γεγονότα «ντροπής» που έλαβαν χώρο στο Τσίρειο στάδιο το βράδυ της Κυριακής. Στο ίδιο έργο θεατές, με την κοινωνία να ζητά δραστικά μέτρα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΠ, να «ρίχνει» το μπαλάκι στην Κυβέρνηση, η οποία όπως ανέφερε έχει την μεγαλύτερη ευθύνη.

Σημειώνεται ότι, τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης αλλά και υλικό από κλειστά κυκλώματα στην γύρω περιοχή βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ήδη ένα πρόσωπο συνελήφθη πριν τα επεισόδια κατά την είσοδο του στο στάδιο αφού εντοπίστηκαν στην κατοχή του τρεις πυρσοί. Για το εν λόγω πρόσωπο έχει σχηματιστεί φάκελος και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Όσον αφορά τα σοβαρά επεισόδια και τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι χούλιγκαν μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ή έχει τακτοποιήσει οποιοδήποτε πρόσωπο.

Μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα

«Μεγαλύτερη ευθύνη έχει το ίδιο το κράτος και οι διάφορες εξουσίες», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ενώ παράλληλα διερωτάται, που ήταν η Αστυνομία εκτός γηπέδου.

Αναφέρθηκε επίσης, και στην ανεπάρκεια που υπάρχει στους ελέγχους αφού ο καθένας μεταφέρει στο γήπεδο ότι θέλει.

Σπύρος Νεοφυτίδης- Πρόεδρος ΠΑΣΠ

Τρέμω στην ιδέα του τι μπορεί να γίνει στο νέο γήπεδο αν δεν παρθούν μέτρα και δεν λυθούν τα προβλήματα. Δεν θα έχουμε νεκρό…αλλά νεκρούς

Απάντηση Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα προς Πρόεδρο ΠΑΣΠ

Απάντηση στις αιχμές που άφησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης προς την Αστυνομία έδωσε με ανακοίνωσή του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σχετικά με τα υπονοούμενα και τις αιχμές που άφησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ  σήμερα σχετικά με ανεπαρκή εκπαίδευση Αστυνομικών αλλά και αδυναμία της Αστυνομίας να εφαρμόσει το Νόμο Βίας στα Γήπεδα, ο Κλάδος δεσμεύεται ότι θα αποστείλουν στον κ. Νεοφυτίδη το Νόμο περί Βίας στα Γήπεδα για να ενημερωθεί για τις πρόνοιες του, ώστε να γνωρίζει όταν τοποθετείται δημόσια όλες τις πτυχές του Νόμου.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Νεοφυτίδη για ανεπάρκεια στην εκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας, ο Κλάδος Ισότητα τον διαβεβαιώνει ότι όχι μόνον οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι για οχλαγωγίες αλλά είναι και για ανακρίσεις για στημένα παιγνίδια που σε αυτές ίσως περιλαμβάνονται και ποδοσφαιριστές.

«Θα ήταν φρονιμότερο να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και να γνωρίζουν όλοι τις νομικές πτυχές των θεμάτων σε αυτά που αναφέρονται δημόσια. Οι επαγγελματίες κάθε κλάδου οφείλουν να ξέρουν τόσο τα δικαιώματα όσο και τις υποχρεώσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κάρτα φιλάθλου και οι σωστοί έλεγχοι…που δεν γίνονται

«Η θέση του ΚΟΑ είναι ότι, δεν έχει να κάνει η κατάσταση αυτή με την κάρτα φιλάθλου», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Μαίρη Παπαμιλτιάδους, για να συμπληρώσει ότι για να αποδώσει σωστά η νομοθεσία της κάρτας χρειάζεται συλλογική προσπάθεια.

Η ίδια είπε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ο έλεγχος που γίνεται στα γήπεδα, σημειώνοντας πως οι επιτηρητές πρέπει να κάνουν εξίσου τη δουλειά τους.