Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τυφω

Απαντήσεις αναφορικά με την εφαρμογή ή όχι της νομοθεσίας για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία έδωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόδρομος Προδρόμου- Υπουργός Παιδείας 

Αν υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξετάσει το θέμα και να πάρει τις αποφάσεις του, το θέμα όμως δεν είναι μόνο νομικό το νομικό θέμα είναι ολοφάνερο

Το μεγάλο πρόβλημα για εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες, είπε ο Υπουργός, δεν είναι η ετοιμασία του διδακτικού υλικού και οι επιμορφώσεις, αλλά η αναδιαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος για να περιλάβει και αυτό το ζήτημα.

Πρόδρομος Προδρόμου- Υπουργός Παιδείας

Αποφάσεις θα πρέπει να  ληφθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τις τροπολογίες  που έγιναν από την βουλή σχετικά με την  προδημοτική εκπαίδευση υπάρχει ένα ερώτημα το να λέμε με νόμο ότι  η προδημοτική εκπαίδευση  είναι υποχρεωτική  και είναι μόνο στα δημόσια σχολεία εγείρει κάποια ερωτήματα

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας έγιναν στο περιθώριο  συνέντευξης τύπου για την αξιολόγηση των μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση, όπου μεταξύ άλλων υπεραμύνθηκε και του θεσμού των τετραμήνων ο οποίος από φέτος επεκτείνεται και στα γυμνάσια.

«Ποσοστό 15-30% αξιολογήθηκαν πέρσι με βαθμολογίες 17-20/20. Πώς μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι «θυματοποιήθηκαν» ή «απέτυχαν» οι άριστοι;  Χωρίς την αξιολόγηση ανά τετράμηνο είχαμε και πάλι κάποιες γραπτές αξιολογήσεις και περισσότερο άγχος και πίεση νομίζω προκαλούν όλες αυτές οι συζητήσεις για μια αξιολόγηση η οποία δεν είναι τίποτα άλλο η κάθε αξιολόγηση παρά μόνο το 20% της τελικής βαθμολογίας», ανέφερε ο Υπ. Παιδείας.

Όσον αφορά την ύλη ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι κάθε χρόνο γίνονται αναπροσαρμογές και ότι σημαντικό μέρος της ύλης παραλείπεται και δεν περιλαμβάνεται στις αξιολογήσεις.