Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού διοργανώνουν ημερίδα προς τιμή των πεσόντων Υπαξιωματικών και Οπλιτών Πυροβολητών που θυσιάστηκαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, στις 20 Ιουλίου 1974 στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη και τον Υπαρχηγό του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Λουκά Χατζημιχαήλ. Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας, ο Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χάρης Αλεξάνδρου θα προβεί σε σύντομο εισαγωγικό με θέμα: «Η δράση της 185 ΜΠΠ και της 184 ΠΠΠ κατά την τουρκική εισβολή» και θα ακολουθήσουν δυο ζωντανές μαρτυρίες για τα γεγονότα της 20ης Ιουλίου 1974. Στη δεύτερη ενότητα, συντονιστής θα είναι ο Δρ Παύλος Κοκτσίδης, Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου θα γίνει ανάγνωση των βιογραφικών των πεσόντων των δύο μονάδων, καθώς και καταγραφή της ανθρώπινης πτυχής των βιωμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 4:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη. Με το πέρας της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση διαφόρων μοντέλων του πυροβολικού, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την εισβολή του 1974 και έκθεση φωτογραφίας της 185 ΜΠΠ και 184 ΠΠΠ.

Η εκδήλωση που είναι ανοικτή για το κοινό, θα μεταδίδεται και σε απευθείας σύνδεση στο https://www.youtube.com/user/UNIVERSITYOFCYPRUS. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Γραφείου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου: 22894331/47.