Τηλεόραση Ραδιόφωνο
όθ

Η χθεσινή απόπειρα φόνου στην Λάρνακα έχει θέσει σε συναγερμό τις διωκτικές οι οποίες προσπαθούν να βρουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης για να υπάρξει ηρεμία. Ο φόβος για πιθανά αντίποινα αφού ξεπεράστηκαν κάποιοι άγραφοι νόμοι της νύχτας με τον τραυματισμό του 6χρονου αγοριού οδήγησε σε απανωτές συσκέψεις κατά την διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένες οδηγίες σε τμήματα της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν όλα τα κλιμάκια του ουλαμού προλήψεως εγκλημάτων συλλέγουν πληροφορίες για την υπόθεση. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το εάν το πρόσωπο που τράβηξε  την σκανδάλη είχε διαπιστώσει πως στο όχημα ήταν και ο ανήλικος και  όμως δεν δίστασε να προχωρήσει στα όσα σχεδίασε.

Οι συμπτώσεις…με τον περασμένο Ιούλιο

Τις τελευταίες ώρες στο παζλ της υπόθεσης ήρθε να προστεθεί και η πιθανή διασύνδεση των όσων έγιναν χθες με υπόθεση εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε σε όχημα 30χρονου. Και αυτό γιατί ο 30χρονος διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με τον 42χρονο. Οι αρχές είχαν τότε  δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως ο 30χρονος που είχε τραυματιστεί  από την έκρηξη ήταν άγνωστο πρόσωπο στις αρχές. Οι ανακριτές με βάση  πληροφορία πως ο 42χρονος διέθετε παρόμοιου τύπου όχημα με εκείνο του 30χρονου δεν αποκλείουν τον περασμένο Ιούλιο οι άγνωστοι βομβιστές να μπέρδεψαν τα οχήματα. Μάλιστα η έκρηξη τότε  όσο και το χθεσινό κτύπημα έγιναν ακριβώς την ίδια ώρα στις 5:30 το πρωί.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας 

Είναι ένα περιστατικό που έγινε ακριβώς στην ίδια περιοχή σίγουρα θα διερευνηθεί και αυτό κατά πόσον έχει κάποια σχέση με το χθεσινό περιστατικό.

Το τσέχικο VS 58

Όπως από χθες το βράδυ μετέδωσε ο ΑΝΤ1  το όπλο το οποίο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, φαίνεται να είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο τον περασμένο Αύγουστο από οικία εφέδρου στη Λεμεσό. Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν επίσης μία κουκούλα και μία προσωπίδα τα οποία βρίσκονται  στα εργαστήρια της αστυνομίας σε μία προσπάθεια να απομονωθεί γενετικό υλικό που ίσως οδηγήσει στον δράστη ή τους δράστες.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Θετικό είναι ότι και οι δύο τραυματίες, ο 42χρονος και το εξάχρονο αγοράκι,  νοσηλεύονται  εκτός κινδύνου.

 
Οι ύποπτες κινήσεις λίγα 24ωρα πριν 

Ενώπιον των αρχών φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις που έγιναν αντιληπτές τις προηγούμενες μέρες. Για το λόγο αυτό ανακριτές μέσα από κλειστά κυκλώματα που εξασφάλισαν από την περιοχή αναζητούν αυτές τις ύποπτες κινήσεις  που ίσως δώσουν απαντήσεις για το πρόσωπο που κρύφτηκε σε παρακείμενο χωράφι και μόλις είδε το στόχο του άνοιξε πυρ αδιακρίτως.