Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π0ι

Γεμάτοι με μικρούς ασθενείς, κυρίως νήπια κάτω των 2 ετών, είναι οι παιδιατρικοί θάλαμοι των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ λόγω έξαρσης περιστατικών με βρογχιολίτιδες, συνεπεία του ιού  RSV.

Χαράλαμπος Χαριλάου- Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

Υπάρχει μια πολύ υψηλή πληρότητα όσον αφορά στις παιδιατρικές κλινικές όλων των νοσηλευτηρίων. Ο οργανισμός παρακολουθεί αυτή την κατάσταση και εκεί και όπου χρειάζεται σίγουρα θα παρέμβει ώστε να μην αφεθεί κανένα παιδί χωρίς ιατρικής φροντίδα.

Τα συμπτώματα που πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς είναι:

 

  • Αναπνευστική δυσχέρεια
  • Πυρετός
  • Βήχας


«Όλα αυτά πρέπει ναι να ανησυχήσουν τους γονείς και να απευθύνονται στον προσωπικό γιατρό παιδιών. Η έκκληση μας προς του γονείς είναι να εφαρμόσουν τα απλά μέτρα υγιεινής, καλό πλύσιμο των χεριών, να αποφεύγουν τους χώρους συνωστισμού ώστε να προλάβουμε και όχι να θεραπεύουμε», ανέφερε ο κ. Χαριλάου.

Έξαρση ιογενών λοιμώξεων στον παιδικό πληθυσμό παρατηρείται αυτό το διάστημα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Χαράλαμπος Χαριλάου- Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

Αναφορές από τη Γαλλία και την Γερμανία δείχνουν ότι όλα τα παιδιατρικά τμήματα έχουν πολύ αυξημένες ροές παιδιατρικών περιστατικών με βρογχιολίτιδες γι’ αυτό και μείς είμαστε σε εγρήγορση.

Στο μεταξύ έξαρση λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο Α καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα απεβίωσαν 6 παιδιά, όλα κάτω των 10 ετών τα οποία πέθαναν σε διάστημα μίας εβδομάδας από τη διάγνωσή τους.  

Σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας, οι μολύνσεις από το βακτήριο είναι περισσότερες σε σχέση με άλλες χρονιές γι’ αυτό και οι γονείς καλούνται να μην αγνοούν τα όποια συμπτώματα.

Ο Στρεπτόκοκκος Α είναι ένα βακτήριο που εντοπίζεται στη μύτη, στο λαιμό ενώ μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στο δέρμα και πονόλαιμο.