Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ποεδ

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δημόσιο Σχολείο, που διοργανώνει η ΠΟΕΔ για την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 14:30, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, θα συμμετέχει η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ).

Σε ανακοίνωση της, η Α.Κί.ΔΑ καλεί τα μέλη της ΠΟΕΔ να δώσουν ενεργά το παρών τους.

«Η πολιτική της αποδυνάμωσης του Δημόσιου Σχολείου και του εργασιακού μεσαίωνα στη Δημοτική Εκπαίδευση συνεχίζεται από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης «με την ανοχή, βεβαίως, των πολιτικών κομμάτων». «Ακόμα μια φορά ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας περιφρονεί τις θεσμικές διαδικασίες», προσθέτει.

Η Α.Κί.ΔΑ αναφέρει, τέλος, ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει υποχρέωση να αναθεωρήσει τις πρακτικές απαξίωσης, έστω και στο τέλος της θητείας του και να ενεργήσει μέσα στο πλαίσιο που η Δημοκρατία επιβάλλει και οι ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου συνιστούν.

Η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ένα από τα βασικά αιτήματα της εδώ και χρόνια, είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική), ώστε αυτές να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Αναφέρει, επίσης, ότι αίτημα της Οργάνωσης αποτελεί και η αύξηση των Διοικητικών Θέσεων στην Προδημοτική Εκπαίδευση.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει, επίσης, ότι στην Ειδική Εκπαίδευση ο αριθμός των εκτάκτων εκπαιδευτικών υπερβαίνει το 50% του συνολικού αριθμού των εκπαιδευτικών, «αριθμός ο οποίος είναι απαράδεκτος και δυσχεραίνει σοβαρά τόσο την έγκαιρη στελέχωση όσο και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων». Αναφέρει, ταυτόχρονα, ότι στην Προδημοτική Εκπαίδευση το αντίστοιχο ποσοστό εκτάκτων εκπαιδευτικών υπερβαίνει το 25% του συνόλου των Νηπιαγωγών.