Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απόπειρα φόνου Λάρνακα1.png

Στο κόκκινο οι διωκτικές αρχές μισή ώρα μετά τις πέντε το πρωί και τη λήψη πληροφορίας για πυροβολισμούς σε γειτονιά της Ορόκλινης.

Άγνωστος εκτελεστής καλά διαβασμένος όπως φαίνεται σε ότι αφορά τις κινήσεις του στόχου του έστησε καρτέρι έξω από πολυκατοικία και όταν 42χρονος επιβιβάστηκε στο διπλοκάμπινο του μαζί με 39χρονο φίλο του και τον 6χρονο γιό του, έθεσε σε εφαρμογή τα σκοτεινά του σχέδια

Μενέλαος Αντωνίου- Υπεύθυνος ΤΑΕ Λάρνακας

Άγνωστο πρόσωπο έριξε πυροβολισμούς εναντίον εν κινήσει οχήματος το οποίο οδηγείτο από 42χρονο με συνοδηγό 39χρονο και επιβάτη στο πίσω κάθισμα 6χρονο παιδάκι. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ο 42χρονος  οδηγός και το 6χρονο παιδάκι.

Ο εκτελεστής φαίνεται να ήταν κρυμμένος σε παρακείμενο χωράφι και όταν το όχημα με τους κυνηγούς ξεκίνησε, εμφανίστηκε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως

«Μένουμε εδώ πίσω . Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος η ώρα 5:30 το πρωί . Ήταν πολύ δυνατός ήχος . Βγήκα έξω στο παράθυρο αν είχε κάτι αλλά δεν είδα κάτι. Άκουσα ένα πυροβολισμό όπως δυνατή έκρηξη», δήλωσε κάτοικος περιοχής.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος έφερε τραύματα στα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ το εξάχρονο αγόρι διαμπερές τραύματα και κάταγμα στο δεξί πόδι. Ο πρώτος οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο, ενώ το αγόρι νοσηλεύεται στην παιδιατρική μονάδα του γενικού νοσοκομείου Λάρνακας. 

Ύποπτες κινήσεις και η μοτοσικλέτα 

Ενώπιον των αρχών φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις που έγιναν αντιληπτές τις προηγούμενες μέρες.

Για το λόγο αυτό ανακριτές αναζητούν κλειστά κυκλώματα στην περιοχή που ίσως δώσουν απαντήσεις για την απόπειρα φόνου. Ενώ διερευνάται και πληροφορία που θέλει μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την περιοχή, λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

Εντοπίστηκαν όπλο και κουκούλα 

Και ενώ οι έρευνες στη σκηνή ήταν σε πλήρη εξέλιξη πολίτης ενημέρωσε την Αστυνομία ότι εντόπισε σε κοντινή απόσταση από την πολυκατοικία ένα πυροβόλο όπλο, μία κουκούλα και γάντια τα οποία και παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το γεγονός ότι ο δράστης ξεφορτώθηκε τον οπλισμό αμέσως μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου, δείχνει σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ότι πρόκειται για ορφανό όπλο. Οτι δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, «υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, αξιολογούνται και θα τύχουν του ανάλογου χειρισμού και διερεύνησης».

Στις αρχές ασφαλείας υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία, αφού έχουν να κάνουν με ένα αδίστακτο εκτελεστή, που πάτησε τη σκανδάλη αδιαφορώντας για τη ζωή του ανήλικου αγοριού που βρισκόταν στο διπλοκάμπινο, με αποτέλεσμα να σωθεί από θαύμα.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, «το όπλο που χρησιμοποίησε  ο εκτελεστής ήταν στρατιωτικό και δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και στην Εθνική Φρουρά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου: 

 

 

απόπειρα φόνου Λάρνακα
απόπειρα φόνου Λάρνακα
απόπειρα φόνου Λάρνακα1.png