Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φαρμακευτικό συνέδριο

Έκκληση στους φαρμακοποιούς να συμβάλλουν στην προσπάθεια για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού απηύθυνε από το βήμα του 9ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λευκωσία η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία.

Σύμφωνα με την Στέλλα Κυριακίδου, «να σας απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση όπως συνεχίσετε την προσπάθεια αυτή σε ότι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις η οποία βρίσκεται όπως πληροφορούμε σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην Κύπρο. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας. Τώρα δε πιο πολύ από ποτέ».  

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ σημείωσε ότι, «δηλώνουμε δίπλα σας, αγαπητή κυρία Επίτροπε, στην προσπάθειά σας για την μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Καλούμε την Πολιτεία μέσω της αρμόδιας αρχής να εκμεταλλευτεί αυτό το δυναμικό με θεσμοθέτηση του εμβολιασμού της εποχικής γρίπης από το κοινοτικό φαρμακείο».

Στη συμβολή των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Υγείας.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε συστηματικά, με αποφασιστικότητα και προσήλωση προς στο τελικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στους Κύπριους να απολαμβάνουν βελτιωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, αντάξιες των υπηρεσιών ενός σύγχρονου κράτους προνοίας», ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Οι εργασίες του συνεδρίου υπό τον τίτλο «Ο φαρμακοποιός στη νέα εποχή», ολοκληρώνεται αύριο.