Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπικές

Τη Δευτέρα θα σταλούν οι προκαταρκτικοί εκλογικοί κατάλογοι στις ενορίες ενόψει των Αρχιεπισκοπικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη του τριπρόσωπου. 

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ζητήσει στοιχεία μόνο για το άτομο του.

Σύμφωνα με τον Έφορο Αρχιεπισκοπικής Εκλογής, Γιάννη Χαριλάου, «η περίοδος ενστάσεων θα είναι τρεις μέρες αλλά πλέον είναι πολύ περιορισμένο, δηλαδή δεν υπάρχει θέμα ένστασης για οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο, δεν θα υπάρχει δικαίωμα να αλλάξει εκλογικό κέντρο. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ένσταση θα κάνει κάποιος από την στιγμή που δεν επιτρέπεται πλέον να δει το όνομα οποιουδήποτε άλλου και να κάνει ένταση αφού απαγορεύεται από την επίτροπο προσωπικών δεδομένων».

Τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί, παραληφθεί και αρχίζει η διαδικασία διαχωρισμού τους ανάλογα με τον αριθμό εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο κάθε εκλογικό κέντρο που θα λειτουργήσει.

Την ίδια ώρα οι έξι ιεράρχες που διεκδικούν είσοδο στο τριπρόσωπο συνεχίζουν, με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας την εκστρατεία τους.

Σε εκδήλωση στην Πάφο που διοργάνωσε η επιτροπή στήριξης της υποψηφιότητας του ο μητροπολίτης Γεώργιος, ανέφερε ότι η εκκλησία θα εξακολουθήσει να έχει φωνή στο εθνικό θέμα.

«Όταν η Κύπρος απελευθερωθεί και όταν όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι και ελεύθεροι άνθρωποι όλου του κόσμου τα απολαύσουμε και εμείς, τότε θα αποθέσει αυτό το βάρος η Εκκλησία. Ωστόσο μέχρι να επικρατήσουν αυτά θα έχουμε λόγο», δήλωσε ο Πάφου Γεώργιος.  

Την 58η ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας προσφώνησε το πρωί ο μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος.

Λέγοντας πως «ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει και γίνεται μέτοχος της παιδείας. Τα παιδία σας και γενικά όλα τα παιδία χρειάζονται και θέλουν την πάντα θετική συμβολή σας προς επίτευξη του κοινού στόχου».

Στην αξία του αθλητισμού αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, σε ομιλία σε συνέδριο με τίτλο «Γιατί να ακολουθήσω τον αθλητισμό»

 
Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρετε από τον αθλητισμό. Το ταξίδι της προσπάθειας και του αγώνα έχει μεγαλύτερη αξία από την νίκη

Χαιρετισμό σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που τελούσε υπό την αιγίδα του και πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνη, απηύθυνε ο μητροπολίτης Αμμοχώστου Βασίλειος.

Σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να αναπτύξουμε την δική μας αντίσταση ούτως ώστε, αυτός ο τόπος να μη ξαναβιώσει αυτά τα γεγονότα αλλά, να οδηγήσουμε στο καλύτερο αύριο για την ευημερία και δικαίωση του αγώνα μας».

Ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, επανήλθε σήμερα στα καθήκοντα του μετά τον αυτοπεριορισμό του λόγω κορωνοϊού, δίνοντας το παρών του στη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική γιορτή Οδός Χριστουγέννων του Πολυδύναμου Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, στους χώρους του Ιερού Ναού Παναγίας Παντανάσσης.