Τηλεόραση Ραδιόφωνο
[π

Η Κύπρος πρέπει να πρωτοπορήσει στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού ανέφερε απόψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής, προσθέτοντας πως η συνεργασία με την Hermes Airports θα προωθήσει και θα αναδείξει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και την σύγχρονη κυπριακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Σε δηλώσεις ύστερα από το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «και φέτος τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, Λάρνακας και Πάφου στολίζονται Χριστουγεννιάτικα από την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας η οποία έχει ενταχθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού αναδεικνύοντας την πλούσια λαϊκή μας παράδοση, την κεντητική, την υφαντική, τη ξυλογλυπτική και την κεραμική».

Πρόσθεσε ότι «τα αεροδρόμια μας είναι οι κυριότερες πύλες εισόδου στη χώρα μας, πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτισμού με την Hermes Airports για την προώθηση, την ανάδειξη τόσο της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της σύγχρονης κυπριακής καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Ευελπιστώ, συνέχισε ο κ. Τουμαζής «ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη μόνιμη παρουσία του Υφυπουργείου Πολιτισμού στα αεροδρόμια της Κύπρου, γιατί πιστεύουμε στον πολιτιστικό τουρισμό. Το 40% του παγκόσμιου τουρισμού είναι πολιτιστικός τουρισμός και πρέπει η Κύπρος να πρωτοπορήσει στον τομέα αυτό».

Όπως είπε ο Υφυπουργός «μέσα από την παρουσία μας στα αεροδρόμια της Κύπρου και τη συνεργασία μας με την Hermes Airports, θέλουμε να αναδείξουμε και να δείξουμε τόσο στους ξένους επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας όσο και στους Κύπριους που βρίσκονται καθημερινά στα αεροδρόμια, πόσο πολλές πολιτιστικές δράσεις έχει ο τόπος μας και πόσο χρειάζονται να στηριχθούν, να υποστηριχθούν και να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο».

Από την πλευρά της η Ελένη Καλογήρου Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports ανέφερε ότι «σήμερα εγκαινιάζουμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και θέλουμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα αυτή την περίοδο κατά την οποία θα περάσουν από τα δύο αεροδρόμια πάρα πολλοί ταξιδιώτες, τόσο Κύπριοι που ταξιδεύουν όσο και ξένοι επισκέπτες».

Πρόσθεσε ότι «όπως και πέρσι έχουμε στολίσει όλα τα δέντρα μέσα στο αεροδρόμιο με στολίδια από την Κυπριακή Χειροτεχνία. Θεωρούμε πολύ σημαντικό το ρόλο μας στο να αναδείξουμε την αίσθηση τόπου της Κύπρου γιατί τα αεροδρόμια είναι οι πύλες από τις οποίες εισέρχονται οι ταξιδιώτες και θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας αναδεικνύοντας την Κυπριακή Χειροτεχνία».

Η κα. Καλογήρου ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Τουρισμού για την «πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, την οποία θέλουμε να αναπτύξουμε και στο μέλλον με ακόμα περισσότερες δράσεις».