Τηλεόραση Ραδιόφωνο
=-π

Τριάντα και πλέον χρόνια από την ίδρυση του γιορτάζει φέτος το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με αφορμή την επέτειο της δημιουργίας του θεσμού, διοργανώθηκε διεθνές συνέδριο το οποίο χαιρέτησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Μιλώντας κατά την εκδήλωση η Επίτροπος Μαρία Στυλιανού Λοττίδη ανέφερε ότι οι Θεσμοί των Επιτρόπων Διοικήσεως αποτελούν βασικό στοιχείο των κρατών τα οποία βασίζονται στην Δημοκρατία.

 
Μαρία Στυλιανού Λοττίδη- Επίτροπος Διοικήσεως

Σήμερα στο γραφείο εργοδοτούνται 40 πρόσωπα τα οποία απασχολούνται σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων και τα παράπονα που λαμβάνονται από το γραφείο κυμαίνονται περίπου στις 3 χιλιάδες κάθε χρόνο.

Την εκδήλωσε χαιρέτησαν επίσης διεθνής και ευρωπαίοι Επίτροποι και Συνήγοροι, οι οποίοι απέστειλαν οπτικογραφημένα μηνύματα.

Chris Field- President of the International Ombudsman Institute

Ο Επίτροπος Διοικήσεως της Κύπρου έχει διασφαλίσει ότι οι συμφωνίες μεταξύ του κράτους και των πολιτών είναι καθολικά και ακλόνητα δίκαιες και αξιοπρεπείς.

Emily Reilly- European Ombudsman

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε τυχεροί που έχουμε μια ισχυρή δέσμευση για το κράτος δικαίου και ένα σύνολο θεμελιωδών δικαιωμάτων.

 Ανδρέας Ποττακη- Πρόεδρος Συνδέσμου Μεσογειακών Διαμεσολαβητών

Δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν και οι προκλήσεις τόσο του παρόντος για το γραφείο του Επιτρόπου αλλά και για την κοινωνία της Κύπρου όσο και για το μέλλον.

Προηγήθηκε το βράδι της Πέμπτης επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Θεσμού Επιτρόπου Διοικήσεως την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 
Πρόεδρος Αναστασιάδης

Είναι ένας θεσμός που δρα ενισχυτικά και συμπληρωματικά στις προσπάθειες της Πολιτείας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας βασισμένης στη δικαιοσύνη, την ισότητα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και των δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών σε κάθε επίπεδο και πλαίσιο.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης σε σειρά από ενέργειες που γίνονται με στόχο την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των προσπαθειών του εκάστοτε Επιτρόπου, μεταξύ αυτών η απρόσκοπτη παροχή επαρκών οικονομικών πόρων.