Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ερσιν ταταρ

Τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς θα ανταποδώσει την επίσκεψη στην Γκάμπια, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως μέχρι αυτή να πραγματοποιηθεί θα γίνει προετοιμασία για την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ της αφρικανικής χώρας και του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση για την επίσκεψη χθες στο ψευδοκράτος του Αντιπροέδρου της Γκάμπια Badara Alieu Joof και την συνάντηση που είχαν, ο Τ/κ ηγέτης υποστηρίζει ότι είναι μια ένδειξή πως η νέα πολιτική που προωθεί σε πλήρη αρμονία με την μητέρα πατρίδα Τουρκίας για την αναγνώριση της κυρίαρχης ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού «λαού», αρχίζει να γίνεται αποδεκτή στην διεθνή κοινότητα.

Θεωρεί ως ιδιαίτερης σημασίας ότι αυτή η επίσκεψη έγινε μέσω του παράνομου αεροδρομίου  της Τύμπου καθώς και την πρόσκληση που του απηύθυνε να ανταποδώσει (την επίσκεψη). «Πριν από αυτή την επίσκεψη, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες μετά την Πρωτοχρονιά, οι τεχνικές μας αντιπροσωπείες και τα αρμόδια υπουργεία θα συνάψουν μνημόνιο κατανόησης πραγματοποιώντας τις απαραίτητες προεργασίες για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων σε τομείς συνεργασίας».

Κατά τον κ. Τατάρ, δίδεται μεγάλη σημασία στις επαφές του ψευδοκράτους με την διεθνή κοινότητα. «Όσοι ευνοούν την ε/κ πλευρά να εκπροσωπεί αδίκως ολόκληρο το νησί με το τεχνητό καθεστώς που δημιουργήθηκε μετά την εκδίωξή μας με τη βία των όπλων από την εταιρική Δημοκρατία που ιδρύθηκε με την ανάδειξη των κεκτημένων μας δικαιωμάτων, αφυπνίστηκαν τώρα με το όραμα που θέσαμε με την εκλογή μας στην προεδρία, το οποίο βασίζεται στις πραγματικότητες», ισχυρίστηκε

Η πολιτική του, επανέλαβε, βασίζεται στις πραγματικότητες. Αυτή την περίοδο απαντούνε δυνατά, συνέχισε, σε τετελεσμένα γεγονότα που τους εμποδίζουν ακόμη και να συμμετέχουν εκεί όπου συζητούνται θέματα σχετικά με την Κύπρο.

Επανέλαβε επίσης ότι θεωρεί ορόσημο την έκκληση Ερντογάν από την ΓΣ του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Έχει τελειώσει η περίοδος όπου το μέλλον του τ/κ λαού και της Κύπρου αφήνονταν μόνο στη συναίνεση της ε/κ πλευράς». Υπενθύμισε δε ότι αμέσως μετά την έκκληση του Τούρκου Προέδρου το ψευδοκράτος έγινε αποδεκτό «με το συνταγματικό του όνομα» στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με το καθεστώς παρατηρητή.

Προκειμένου να αναγνωρίσουμε την κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς που υπάρχει στον τ/κ «λαό», και έτσι να δημιουργήσουμε μια σχέση συνεργασίας μεταξύ «των δύο υφιστάμενων κρατών στο νησί», δεσμευόμαστε στη νέα μας πολιτική, την οποία δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο. σε πλήρη ομοφωνία με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, στη Γενεύη, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ. Αντί η ε/κ πλευρά να απαντήσει θετικά στην πρόταση λύσης του, είπε, συνέχισε τις μονομερείς δραστηριότητες και τους εξοπλισμούς που κλιμακώνουν την ένταση.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι προσδοκεί από άλλες χώρες, ιδιαίτερα τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προειδοποιήσουν την ε/κ πλευρά για την «απαιτούμενη κεκτημένη μας ισότητα»  και να «εξαναγκάσουν σε επιβεβαίωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώς».