Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ολομελεια βουλης βουλευτες

Με περισσότερα από εκατό θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνέρχεται αύριο από το πρωί, σε ολοήμερη συνεδρία η Ολομέλεια της Βουλής των αντιπροσώπων.

Είναι η τελευταία συνεδρία, επί της παρούσας διακυβέρνησης, με νομοθετικό έργο, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η τριήμερη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Λόγω του τεράστιου όγκου των θεμάτων, το μεσημέρι η σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, συζήτησε τις διαδικασίες για την αυριανή συνεδρία και αποφάσισε όπως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, θα έχουν μέχρι 8 λεπτά για τις τοποθετήσεις τους για κάθε θέμα, τα υπόλοιπα κόμματα μέχρι 5 λεπτά και ο ανεξάρτητος βουλευτής 3 λεπτά.

Το μεσημέρι στις 12:15 ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης θα αναλύσει τον προϋπολογισμό για το 2023. Ενώ της συνεδρίας θα προεδρεύει ο Ζαχαρίας Κουλίας, δεδομένου  ότι η Αννίτα Δημητρίου θα προεδρεύει της Δημοκρατίας.

Στα επίμαχα θέματα, που αναμένεται να κονταροχτυπηθούν συμπολίτευση και αντιπολίτευση, αφορούν στην αναπομπή του νόμου για τις εκποιήσεις και το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο αποτέλεσε αιτία σύγκρουσης με του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Από την άλλη, φαίνεται να έπιασαν τόπο οι προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, ότι τυχόν κατάθεση τροπολογιών ως προς τα ανοιχτά ζητήματα του νέου συνταξιοδοτικού σχεδίου, θα οδηγήσει σε αναπομπή των νομοθετημάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα κόμμα δεν κατέθεσε τροπολογίες, ενώ η γενική πρόθεση είναι να εγκριθεί η προτεινόμενη νομοθεσία, παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατηρούν.