Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη διαπίστωση ότι κάθε Ευρωπαίος πολίτης παράγει 180 κιλά απορριμμάτων από συσκευασίες κάθε χρόνο.

Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών αποτελούν τον διπλό στόχο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης πηγής αποβλήτων.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν κατά μέσο όρο κάθε ευρωπαίος παράγει ετησίως  σχεδόν 180 κιλά απορριμμάτων συσκευασιών από παρθένα υλικά, το 40% πλαστικών υλών και το 50% του χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη προορίζονται για αυτές ακριβώς τις συσκευασίες. Συνεπώς προ του κινδύνου περαιτέρω αύξησης η Κομισιόν προτείνει νέους κανόνες για ανάσχεση αυτής της τάσης μέσω της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των συσκευών. Στο πλαίσιο αυτό η Κομισιόν προτείνει να απαγορευτούν ορισμένοι τύπου συσκευασιών όπως για παράδειγμα συσκευασίες μιας χρήσης για τρόφιμα και ποτά όταν καταναλώνονται σε εστιατόρια και καφετέριες, οι συσκευασίες για φρούτα και λαχανικά και οι μικρές φιάλες σαμπουάν και μικρές άλλες συσκευασίες σε ξενοδοχεία.

Παγκόσμιες λύσεις στην Υγεία πριν από την επόμενη κρίση

Σε τρεις άξονες κινούνται οι λύσεις στην Υγεία. Ο ένας άξονας αφορά στην βελτίωση της υγείας  και της ευημερίας, ο δεύτερος, στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας και προώθηση καθολικής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και ο τρίτος, στην πρόληψη και καταπολέμηση των απειλών περιλαμβανομένων των πανδημιών με την εφαρμογή της προσέγγισης «Μια υγεία για όλους».

Η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου αναφέρθηκε στη σημασία της νέας στρατηγικής για την παγκόσμια υγεία για την οποία η κομισιόν ενέκρινε ακόμα 125 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας μέσω ενός προγράμματος συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.