Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημήτρίου Πρόδρομος Προδρόμου

Την έντονη αντίδραση της προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, προκάλεσε η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έσπευσε να χαρατηρίσει αντισυνταγματική τη πρόταση νόμου της Βουλής για την εισαγωγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, επικαλούμενο γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.


«Το να γίνει με νόμο από τη Βουλή έχει πρόβλημα συντάγματος, γιατί το ωρολόγιο πρόγραμμα στη Μέση Εκπαίδευση, από τους νόμους καθορίζεται, από κανονισμό ότι αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο», σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

 
Το Υπουργείο Παιδείας ζητά  από τη Βουλή  όπως συνεχιστούν οι απαραίτητες προεργασίες και ο προγραμματισμός, προκειμένου να υιοθετηθεί και εφαρμοστεί συγκροτημένα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών στα σχολεία.

Άμεση όσο και έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της  Βουλής Αννίτας Δημητρίου  η οποία με αυστηρή  επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας κάνει λόγο για εκ του περισσού παρέμβαση στα της νομοθετικής εξουσίας η οποία προκαλεί μάλιστα εύλογα ερωτηματικά. 


«Στο στάδιο αυτό, οποιαδήποτε παρέμβαση της Εκτελεστικής Εξουσίας επί της ουσίας της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης, κατ`επέκταση δε και αναπόφευκτα και επί της ακολουθητέας κανονιστικά εσωτερικής διαδικασίας της Βουλής, συνιστά εξόφθαλμα αντιθεσμική και αντιδεοντολογική πράξη, η οποία εμπεριέχει προφανείς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των θεσμών και θα έπρεπε να αποφεύγετο», σημείωσε στην επιστολή της η κ. Δημητρίου. 

Σημειώνοντας επίσης, πως η κρίση περί της συνταγματικότητας ή μη της προωθούμενης προς ψήφιση πρότασης νόμου δεν ανήκει στην Εκτελεστική Εξουσία, αλλά στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος εάν τελικά η πρόταση νόμου ψηφισθεί σε νόμο, θα έχει τη δυνατότητα να συμβουλεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον αναπέμψει.

Νωρίτερα ωστόσο  με παρέμβαση του στο «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Παύλος Μυλωνας  ανέφερε πως  τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχαν εντοπίσει τα προβλήματα συνταγματικότητας, την πρότασης νόμου.    

« Η αρμόδια Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού που αφορά τα εκπαιδευτικά θέματα και αν θέλουν και άλλες Επιτροπές στο κομμάτι που τους αφορούν με βάση τους κανονισμούς της βουλής και το σύνταγμα να κάνουν όλοι μαζί τη δουλειά, να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία», επισήμανε ο κ. Μυλωνάς. 

Στόχος, όπως είπε η ετοιμασία νέας πρότασης  νόμου να εγκριθεί  έγκαιρα έτσι ώστε να  εφαρμοστεί με την νέα σχολική  χρονιά.  

Αυτούσια η ανακοίνωση της Προέδρου της Βουλής: 

α
α