Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρίπη των πτηνών

Με ανησυχία παρακολουθούν οι πολίτες τις εξελίξεις γύρω από τον εντοπισμό κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών, με τις σκέψεις όλων να στρέφονται και στο κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει και την ίδια την αγορά.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτηνοτρόφων, Πέτρος Μιντίκκης, καθησυχάζοντας τους καταναλωτές, τόσο για την επάρκεια στην αγορά, όσο και για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών.

Ξεκαθάρισε πως η κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι ανησυχητική, ωστόσο άπαντες οφείλουν να είναι σε εγρήγορση, και πως πρέπει να λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για να μην παρατηρηθεί έξαρση της γρίπης, η οποία ενδεχόμενα να προκαλούσε προβληματισμό.

Ανέφερε παράλληλα πως δεν παρατηρείται πρόβλημα επάρκειας πουλερικών στην αγορά, και πως ούτε διαφαίνεται αύξηση στις τιμές κατανάλωσης, ειδικότερα την περίοδο των εορτών.

Μια κάποια στενότητα σύμφωνα με τον κ. Μιντίκκη παρατηρείται στην αγορά των αυγών, όχι όμως σε επίπεδο που να επηρεάζει την επάρκεια, ή ακόμη και να δικαιολογεί αύξηση των τιμών.