Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Δύσκολη» παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook), ο οποίος ανέφερε απόψε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους για την κατάληψη εδαφών.

«Παρά τις πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί, οι κατακτητές συνεχίζουν την προσπάθειά τους για κατάληψη εδαφών στην περιφέρεια Ντονέτσκ και εδραίωση των θέσεών τους στην περιφέρεια Λουγκάνσκ καθώς προχωρούν στην περιφέρεια του Χαρκόβου και σχεδιάζουν κάτι στον νότο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι περιφέρειες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ – που απαρτίζουν τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς – αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών στρατευμάτων τους τελευταίους μήνες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Βομβαρδίζουν τη Χερσώνα

Ο ουκρανός πρόεδρος σε προχθεσινό μήνυμά του έκανε λόγο για 258 βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού σε περίπου 30 οικισμούς της Χερσώνας (νότια) την τελευταία εβδομάδα.

Στις αρχές του μήνα, τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, αλλά μετά την ανασυγκρότησή τους στην αντίπερα όχθη συνέχισαν τα πλήγματα σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι σύμμαχοι θ’ αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν πολεμικό όπλο, επειδή οι δυνάμεις του αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης.

Πηγή: In.gr