Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον κυπριακής καταγωγής Δημήτρη Κυριάκου, 35 χρόνων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από Βρετανικό δικαστήριο για τη δολοφονία 22χρονου που διαπράχθηκε στο Λονδίνο, το 2020.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης τριάντα-ενός ετών.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ο 35χρονος και δύο άλλα πρόσωπα, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ιούλιο του 2020, τον 22χρονο κοντά σε παιδική χαρά για εκδίκηση για μια ληστεία που λανθασμένα νόμιζαν ότι είχε διαπράξει.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο Κυριάκου έπεσε θύμα ληστείας από τέσσερα πρόσωπα. Αμέσως κάλεσε άλλα δύο πρόσωπα στο σπίτι του και άρχισαν να αναζητούν τρόπους για να εντοπίσουν τα κλοπιμαία, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία τους υπέδειξε την τοποθεσία όπου βρισκόταν ένα από τα κλοπιμαία κινητά.

Όταν έφτασαν στο σημείο, ο ένας από τους τρεις πυροβόλησε τον 22χρονο και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 14 κάλυκες, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα και μια σπασμένη κάρτα SIM, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ανήκαν στον 35χρονο, Δημήτρη Κυριάκου.

Τελικά οι έρευνες έδειξαν ότι ο άτυχος 22χρονος δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στη ληστεία του Κυριάκου και ότι είχε βρεθεί τυχαία στο σημείο με την κλεμμένη περιουσία.