Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρίπη των πτηνών

Με καθυστέρηση λόγω έντονης βροχόπτωσης, άρχισε σήμερα η διαδικασία θανάτωσης των υδροβίων σε μία από τις δύο εστίες κρουσμάτων γρίπης των πτηνών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών εξήγησε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι τη θανάτωση και των χιλίων πτηνών που βρίσκονται στις δύο συλλογές για να προσθέσει ότι το έργο των κτηνιατρικών υπηρεσιών δεν είναι εύκολο αφού οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδιάζουσες. 

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Γιάννος Ιωάννου «προσπαθούμε να τα συγκεντρώσουμε, υπάρχουν και δύο λίμνες στις οποίες βρίσκονται τα υδρόβια. Θα χρησιμοποιήσουμε ότι εξοπλισμό έχουμε, μπορεί να χρειαστεί να εξοπλιστούμε και με περαιτέρω εξοπλισμό για να καταφέρουμε να φέρουμε την αποστολή μας σε πέρας».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί άλλα κρούσματα της γρίπης των πτηνών.

«Παράλληλα τρέχουμε και την επιδημιολογική διερεύνηση στις ακτίνες που έχουμε βάλει, στις ζώνες προστασίας που έχουμε θέσει για να δούμε επιδημιολογικά τι γίνεται στην υπόλοιποι περιοχή. Επί του παρόντος δεν έχουμε να ανησυχούμε για οτιδήποτε άλλο» πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

Στο μεταξύ, σύσκεψη για να ενημερωθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες συγκάλεσε για αύριο ο Υπουργός Υγείας.

«Θέλουμε να ενημερωθούμε και σαν υπουργείο υγείας τα βήματα που λαμβάνουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και αν χρειάζεται να λάβει και το υπουργείο υγείας κάποια μέτρα» ανέφερε ο Υπουργός.

Στη σύσκεψη θα παραστούν επίσης η Γενική Διευθύντρια και λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας