Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ικ

Περίφραξαν με συρματόπλεγμα και τοποθέτησαν στρατιωτικές πινακίδες σε παραθαλάσσια περιοχή της χερσονήσου Καρπασίας που παραχωρήθηκε με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» των κατεχομένων στη «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας», όπως ονομάζεται ο κατοχικός στρατός.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να αρχίσει τα πέφτει και σκυρόδερμα στην συγκεκριμένη περιοχή η οποία είναι προστατευόμενη περιβαλλοντικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Είναι η ίδια περιοχή που το 2021 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο παραχωρήθηκε με απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» για 30 έτη στον στρατό κατοχής.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα χρησιμοποιηθεί  για κατασκευή ναυτικής βάσης από την Τουρκία για σκοπούς φιλοξενίας πολεμικών σκαφών τα οποία θα συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που θα διενεργούν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 15 Ιανουαρίου η τουρκική κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανοίξει και προξενείο στην Αμμόχωστο.  Σημειώνεται ότι χθες ο «τούρκος πρέσβης» έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Ερσίν Τατάρ και μίλησαν εκ νέου για το κοινό όραμα Τουρκίας παράνομης οντότητας για την λύση δύο κρατών.