Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Αύξηση καταγράφει ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό καθώς και των κρουσμάτων στην Κύπρο, με το Υπουργείο Υγείας να επαναξιολογεί την κατάσταση.  Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. 


Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, πριν από τα Χριστούγεννα θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους επιδημιολόγους προκειμένου να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειαστεί θα παρθούν μέτρα ούτως ώστε να μην επιφορτιστούν τα νοσηλευτήρια με φόντο και την αύξηση που καταγράφει ο αριθμός των νοσηλειών.  Συμφώνα με πληροφορίες δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης περιοριστικών μέτρων  η σύσκεψη θα είναι για ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη κοινότητα, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως «έχει αύξηση, έχουμε και μία αύξηση και στις νοσηλείες τις τελευταίες μέρες. Στόχος της επίσκεψης μου είναι να δω πως πηγαίνουμε με τις κλίνες για τις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και αν πρέπει να πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα να τα λάβουμε έγκαιρα ώστε να μην επηρεαστεί ο κόσμος».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον πριν τα Χριστούγεννα  θα έχει συνάντηση και με τους επιδημιολόγους ενόψει και της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Υπουργός είπε ότι «πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε ακόμα μία συνάντηση αλλά δεν αποφασίστηκε πότε θα γίνει αυτή».

Από την πλευρά της η Αμαλία Χατζηγιάννη Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου είπε πως «σήμερα νοσηλεύουμε 19 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Υπάρχει καθημερινά, αλλά σταδιακά αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, προσπαθούμε να δίνουμε αντίστοιχα εξιτήρια ούτως ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς τόσο της επαρχίας μας όσο και των επαρχιών Λάρνακας και Λευκωσίας».

Σε ερώτηση αναφορικά με την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου η κα. Χατζηγιάννη απάντησε πως «γίνεται συνεχής ανακατανομή του προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες της κλινικής COVID–19».

Κληθείσα να αναφέρει τι γίνεται με το θέμα των αιμοκαθαρόμενων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, είπε πως «οι αιμοκαθαρόμενοι είχαν κάποια προβλήματα και ήταν κάπως αδικημένοι, ωστόσο μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Yγείας έγινε η επέκταση και έχουν ανακουφιστεί με την προοπτική της νέας πτέρυγας. Τώρα οι αιμοκαθαρόμενοι είναι εφησυχασμένοι, είδαν ότι οι υποσχέσεις μας γίνονται πραγματικότητα, τόσο κτιριακά όσο και με κάποια μηχανήματα που έχουν φτάσει και κάνουν υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και τη μετακόμιση στη νέα πτέρυγα» κατέληξε η κα. Χατζηγιάννη.