Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του για το θάνατο του άτυχου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, προχώρησε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο τότε υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Ο Νίκος Σοφοκλέους δημοσιοποιεί σε προσωπική σελίδα το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε στις 16 Ιουνίου, στους δύο ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, αναφέροντας τα γεγονότα από την στιγμή που λήφθηκε η πληροφορία για νεκρό πρόσωπο που κειτόταν κάτω από τη γέφυρα στην Άλασσα.

Σύμφωνα με τον κ.Σοφοκλέους: «Παρέμεινα στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό και περίμενα τον ιατροδικαστή (τον κατονομάζει) να έρθει για να μεταβούμε μαζί στη σκηνή. Είχε ενημερωθεί προηγουμένως να έρθει στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό όμως δεν γνωρίζω από ποιόν ενημερώθηκε. Η τακτική που ακολουθείται είναι μόλις μεταβεί ο πρώτος αστυνομικός στη σκηνή να ενημερώνει τους υπεύθυνους του και τον αξιωματικό υπηρεσίας και αυτοί με τη σειρά τους ενημερώνουν τον ιατροδικαστή που είναι εφημερεύων να μεταβεί στη σκηνή. Μετά που ήρθε μεταβήκαμε με αστυνομικό όχημα στην σκηνή όπου βρέθηκε νεκρός ο Αθανάσιος Νικολάου.»

Όπως αναφέρει ο τότε υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, μετά την αυτοψία, ο ιατροδικαστής του ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να δηλωθεί ως αφύσικος θάνατος και να διερευνηθεί από τον τοπικό αστυνομικό σταθμό.

«Μετά την εξέταση που διενεργήθηκε στην σκηνή, μας ανέφερε ότι επρόκειτο για καθαρή αυτοκτονία από πτώση εξ ύψους και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Την τελική απόφαση για το ποιος θα διερευνήσει το κάθε περιστατικό έχει ο τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής. Από τη στιγμή που αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια δόθηκαν οδηγίες όπως τη διερεύνηση της υπόθεσης την αναλάβει ο τοπικός Αστυνομικός Σταθμός ως αφύσικο θάνατο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σοφοκλέους.

Καταλήγοντας, στην κατάθεση του, όπως τουλάχιστον τη δημοσιοποίησε, ο Νίκος Σοφοκλέους αναφέρει ότι για όσο χρόνο ήταν στην σκηνή, δεν έφτασε εκεί ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, ενώ πρόσθεσε ότι αν ο ιατροδικαστής άφηνε έστω υπόνοιες ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, τότε τη διερεύνηση θα την αναλάμβανε το ΤΑΕ Λεμεσού και όχι ο τοπικό αστυνομικός σταθμός.