Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατροι

Στην υπεύθυνη χρήση υπηρεσιών υγείας και σημασία θεσμού ΠΙ εστιάζεται εκστρατεία ενημέρωσης από ΟΑΥ.

Στην υπεύθυνη χρήση των υπηρεσιών υγείας και στη σημασία του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού, εστιάζει ενημέρωση που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο ΟΑΥ.

Ο Οργανισμός, επισημαίνει ότι σε μία κοινωνία αξιών όλα λειτουργούν καλύτερα όταν πορευόμαστε μαζί και σεβόμαστε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

«Χρησιμοποιώντας μία υπηρεσία υγείας που δεν έχουμε πραγματική ανάγκη, επειδή προσφέρεται από το Σύστημα, τη στερούμε από κάποιον άλλο συνάνθρωπό μας που την χρειάζεται άμεσα. Ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να αξιοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχονται με υπευθυνότητα και σύνεση. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει για την υγεία του», προστίθεται.  

Όπως αναφέρεται, ο ΟΑΥ στοχεύει μέσω ενημερωτικού υλικού που ετοίμασε, να αναδείξει τη σημασία της αλληλεγγύης και του σεβασμού ανάμεσα στους δικαιούχους του ΓεΣΥ. Στοιχεία, σημειώνει, απαραίτητα, όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας αλλά και του ίδιου του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Χρησιμοποιώντας ορθά τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται, σημειώνεται, εξασφαλίζουμε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους, ενώ την ίδια στιγμή διασφαλίζουμε πως το Γενικό Σύστημα Υγείας θα παραμένει βιώσιμο και λειτουργικό.

Σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, επισημαίνει ο ΟΑΥ, είναι ο Προσωπικός Ιατρός. «Ένας πετυχημένος θεσμός που έχει υιοθετηθεί και εφαρμοστεί σε πολλά συστήματα υγείας ανά τον κόσμο. Ο Προσωπικός μας Ιατρός διαθέτει τις γνώσεις και την εμπειρία για να φροντίσει την υγεία μας, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες, θεραπεία και φαρμακευτική κάλυψη».

Ως το αρχικό σημείο πρόσβασης του δικαιούχου στις υπηρεσίες φροντίδας υγείας που καλύπτονται από το ΓεΣΥ, αναφέρεται, ο Προσωπικός Ιατρός είναι αυτός που έχει το καθήκον να εξετάσει ενδελεχώς όλες τις παραμέτρους, παρουσιάζοντας στον δικαιούχο τις επιλογές του - παράλληλα ο ΠΙ έχει την ευθύνη να καθοδηγήσει τον δικαιούχο σωστά και αποτελεσματικά μέσα στο Σύστημα.

«Εμπιστευόμαστε τον Προσωπικό μας Ιατρό, γιατί εκτός από επιστήμονας, είναι ο δικός μας άνθρωπος εντός του Συστήματος, με τον οποίο μπορούμε να χτίσουμε μία μακροχρόνια σχέση προς όφελος της υγείας μας», προστίθεται.

Διαφυλάσσοντας τον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού, συνεχίζει ο ΟΑΥ, επιτυγχάνουμε τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απολαμβάνουμε όλοι τα οφέλη ενός ποιοτικού και αποδοτικού ΓεΣΥ.