Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Την οργίλη αντίδραση των μελών της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, προκάλεσε επιστολή του Νικόλα Παπαδόπουλου προς την Πρόεδρο της Βουλής. Με την οποία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ζητά, την εκ νέου αναβολή της ψήφισης στην Ολομέλεια για της πρότασης Νόμου Θεοπέμπτου, για να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις μετά την συνεδρία, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εξέφρασε έκπληξη  για την επιστολή Νικόλα Παπαδόπουλου, η οποία όπως είπε, «είναι και εκτός διαδικασίας».

Η πρόταση Νόμου του κ. Θεοπέμπτου για την ολιστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, θα είναι στην Ολομέλεια στις 2 Δεκεμβρίου για ψήφιση. Και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με την ψήφο που θα δώσουν ή δεν θα δώσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ, των Οικολόγων και του ΔΗΣΥ, προκάλεσε το αίτημα του Προέδρου του ΔΗΚΟ να ερωτηθεί η Νομική Υπηρεσία εάν προκύπτουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας και να ζητηθούν επίσης οι απόψεις του υπουργείου Παιδείας.

«Αν συμμετείχαν στην Επιτροπή, οι βουλευτές του ΔΗΚΟ και δεν επέλεγαν να απουσιάζουν, θα γνώριζαν πολύ καλά, τι είπε και η Νομική Υπηρεσία, τι είπε και το υπουργείο Παιδείας. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόση παραπληροφόρηση γύρω από μια πρόταση νόμου και δεν θέλω να την αποδίδω σε συντηρητικούς κύκλους», σχολίασε η κα Χαραλαμπίδου.

Με την βουλεύτρια των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου να δηλώνει πως

Κάποια στελέχη του ΔΗΚΟ δεν θέλουν να περάσει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Και πρέπει, να πω ότι ίσως, είναι και με παρέμβαση μερικών μελών της Εκκλησίας

«Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό», κατέληξε.