Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφανος Στεφάνου CYTA.

Η CYTA με τη δουλειά που κάνει αποδεικνύει ότι σωστά παραμένει δημόσιος οργανισμός σε ένα στρατηγικής σημασίας τομέα για τον τόπο και τη χώρα και ότι το ΑΚΕΛ καλώς έπραξε όταν πρωταγωνίστησε για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο Οργανισμός, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μετά από επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Ημικρατικού, όπου είχε συνάντηση με το ΔΣ, την διεύθυνση και τις συντεχνίες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι η CYTA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει κερδίσει- ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς κολοσσούς- την αναγνώριση, ως Οργανισμός που προσφέρει το ταχύτερο διαδίκτυο. Αυτό, είπε, δείχνει από τη μια, το έργο που γίνεται στον Οργανισμό και από την άλλη τη σημασία που έχει αυτός για την τεχνολογική αναβάθμιση στον τόπο, για την οικονομία, την κοινωνία ευρύτερα.

Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ πάντοτε στηρίζει τους Ημικρατικούς Οργανισμούς και την CYTA, είχε πρωταγωνιστήσει για να μην ιδιωτικοποιηθεί η CYTA, με δύο νομοσχέδια που είχε στείλει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, και τελικά η ίδια η CYTA με τη δουλειά που κάνει αποδεικνύει ότι «καλώς πράξαμε, ότι σωστά η CYTA παραμένει δημόσιος οργανισμός σε ένα στρατηγικής σημασίας τομέα για τον τόπο και τη χώρα μας».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε ότι μαζί με τους πρωταγωνιστές στον Οργανισμό, τους εργαζόμενους και το ΔΣ και τη διεύθυνση, συζήτησαν και ζητήματα τα οποία αφορούν την προοπτική του Οργανισμού. Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, είναι υπέρ του θεσμικού εκσυγχρονισμού με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού και μέσα από αυτό τον εκσυγχρονισμό να δοθεί η δυνατότητα στη CYTA να είναι πιο ευέλικτη, να προσαρμόζεται γρηγορότερα στις πολύ δυναμικές εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και νέων τεχνολογιών.

«Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή τη δουλειά που γίνεται προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι εργαζόμενοι συζητούν τώρα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον θεσμικό εκσυγχρονισμού , μέρος του οποίου αφορά τα εργασιακά. 

«Είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι πάντοτε να έχουν ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον, με αμοιβές που να προσελκύουν τα νέα μυαλά σε ένα πολύ δυναμικό τομέα όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, να υπάρχει η απαραίτητη εργασιακή ασφάλεια και ασφαλώς και η αξιολόγηση – σ’ αυτό τον τομέα έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα- για να υπάρχει και αξιοκρατία», κατέληξε.