Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κρα

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι πολίτες που βρέθηκαν το πρωί στο εμβολιαστικό Κέντρο στην Κρατική έκθεση για να λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ανέμεναν στην ουρά μέχρι και δύο ώρες για ένα εμβόλιο.

Σε μία προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης το Υπουργείο Υγείας είχε αποστείλει τις προηγούμενες μέρες μηνύματα στους πολίτες για να σπεύσουν να εμβολιαστούν με την ενισχυτική δόση. Κάτι που έπραξαν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν τελικά, αφού τα εμβολιαστικά κέντρα δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένα.

Επιτόπου για να επιληφθούν της κατάστασης έσπευσαν ο Υπουργός Υγείας, η Γενική διευθύντρια του Υπουργείου και ο αναπληρωτής διευθυντής των νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έδωσαν οδηγίες και τις επόμενες μέρες το εμβολιαστικό κέντρο θα στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό προς αποφυγή της ταλαιπωρίας που παρατηρήθηκε σήμερα.

«Θα γίνουν όλες οι ενέργειες για ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων. Σίγουρα αυτό θα εξαρτηθεί τις επόμενες μέρες ποια θα είναι η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα και θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου. 

Στο μεταξύ την τέταρτη δόση του εμβολίου έλαβε το μεσημέρι και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με την Πρώτη Κυρία να δηλώνει στον ΑΝΤ1

Και συμβουλεύω όλους όσοι δεν εκάμαν την τέταρτη δόση να το κάμουν, είναι για το καλό μας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πάρα πολλοί

Διευκρινίζεται ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna χορηγείται μόνο κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο και αυτό της Pfizer καθημερινώς.