Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Abdulhamid Han

Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ προετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σε συνέντευξη του στο Kanal 7, είπε ότι «το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν ολοκλήρωσε την πρώτη του γεώτρηση στη Μεσόγειο. Οι συνεργάτες μας αξιολογούν και αναλύουν τα στοιχεία που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της γεώτρησης, ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Τώρα στο λιμάνι Τασουτζού γίνονται οι προετοιμασίες για τη νέα αποστολή του».

Ο Τούρκος Υπουργός ζήτησε από Ισραήλ και Αίγυπτο, που πραγματοποιούν έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, να στείλουν το φυσικό τους αέριο στην Τουρκία.

«Έχουμε πει σε αυτές τις χώρες εδώ και πολύ καιρό, ειδικά αν υλοποιήσουμε αυτό το έργο μας για το κέντρο φυσικού αερίου, μπορούν εύκολα να μεταφέρουν αυτό το αέριο στην Τουρκία και να το εμπορευτούν εδώ. Αυτή η αγορά θα είναι διαφανής και αξιόπιστη. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να δημιουργήσουμε μια αγορά που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πλευρών», είπε.