Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αριστοτελους

Εβδομάδα σοβαρών εξελίξεων για όσα συμβαίνουν στις κεντρικές φυλακές, είναι αυτή που άρχισε.

Αύριο Δευτέρα, κατά πρώτο, η ομάδα των δικηγόρων της Διευθύντριας Άννας Αριστοτέλους θα απαντήσει αναλυτικά στην ανακοίνωση-κόλαφο, που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή η Νομική Υπηρεσία, και στην οποία έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση στις κεντρικές φυλακές.

Η ανακοίνωση ήρθε εξ αφορμής του πορίσματος των τεσσάρων ποινικών ανακριτών οι οποίοι διερεύνησαν ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε σχέση με τη μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων, αλλά και τη μεταφορά, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών εντός των Κεντρικών Φυλακών.

Τα ευρήματα φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν από τις έρευνες που ακολούθησαν τη δολοφονία Τουρκοκύπριου κατάδικου μέσα στο κελί του.

Μία δολοφονία που, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, είχε ως αφορμή ένα κινητό τηλέφωνο και γραπτά μηνύματα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εκ των δικηγόρων της Άννας Αριστοτέλους, Πάμπος Ιωαννίδης, επανέλαβε τα περί προσπάθειας αποδόμησής της, κάτι για το οποίο, όπως λέει, είχαν προειδοποιήσει  εδώ και καιρό.

Ενώ προϊδέασε και για τις αυριανές ανακοινώσεις.

« Θέλω να υπενθυμίσω ότι έχουμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό για προσπάθεια αποδόμησης της διεύθυνσης των φυλακών. Όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν το πόρισμα των τεσσάρων δηλαδή της ανάκρισης αν διεπράχθησαν αδικήματα από την διεύθυνση των φυλακών ότι κατέληξε  στο ότι δεν υπάρχουν υπόθεση τέτοιων αδικημάτων,  θα πρέπει όπως ο γενικός εισαγγελέας προέβη σε ανακοίνωση  κατά την ταπεινή μου λυπούμαι πολύ να πω καθόλου διαφωτιστική των πραγματικών συνθηκών σε σχέση με τις διεξαχθείσες έρευνες. εμείς θα επικεντρωθούμε στην παρουσίαση της αληθούς εικόνας που πιστεύουμε πρέπει να δοθεί στην κοινή γνώμη», σημείωσε ο Δικηγόρος, Πάμπος Ιωαννίδης. 

Οι πληροφορίες του ΑΝΤ1 επιμένουν, την ίδια ώρα, πως έρχονται ανακοινώσεις και για το πόρισμα του δικηγόρου Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος είχε διοριστεί ως ποινικός ανακριτής μετά την καταγγελία της Άννας Αριστοτέλους εναντίον του πρώην Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού.