Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος

To πρόβλημα της υπογεννητικότητας του ελληνικού πληθυσμού έθιξε σε ομιλία του, το Σάββατο, σε συγκέντρωση γυναικών υπέρ της υποψηφιότητας του στις αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο Μητροπολίτη Πάφου.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Θράκης ενώ χαρακτήρισε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Κύπρο «ακόμη χειρότερο», αφού, όπως είπε, «οι ξένοι που έρχονται κάνουν τεράστιο αριθμό παιδιών και σιγά σιγά θα μας εκτοπίσουν». Πρέπει η εκκλησία να επιδοτήσει ώστε οι άνθρωποι να κάνουν περισσότερα παιδιά γιατί σ΄αυτά τα παιδιά θα στηριχτεί ο τόπος μας, και ο ελληνισμός αυτού του τόπου, είπε. 

Αναφερόμενος στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ο Πάφου Γεώργιος σημείωσε πως το έργο το οποίο τον καθιέρωσε σε όλη την Ορθοδοξία φάνηκε κυρίως στην μεγάλη σύνοδο της Κρήτης το 2016, ενώ μίλησε και για την αποκατάσταση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου μετά την κατάλυσή της από τους Λατίνους.

Ακόμη αναφέρθηκε στο έργο του για τους νέους, λέγοντας πως ο μακαριστός Χρυσόστομος ο Β’ δημιούργησε το Νεανικό κέντρο για να «προστατεύει τους νέους από παρεκτροπές». «Εκεί θα βρίσκουν καταφύγιο για να μην πηγαίνουν κάπου αλλού» είπε, ενώ ανέφερε ότι αυτό χρειάζεται και η Λευκωσία και είναι κάτι που θα γίνει.

Ο Μητροπολίτης Πάφου μίλησε εξάλλου επίσης στην περιφερειακή συνάντηση για υποστήριξη της υποψηφιότητας του, στο κτίριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης.