Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χριστουγεννα

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκαν από σήμερα εφτά κοινότητες σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Έβαλαν τα γιορτινά τους και ως τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου, άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν ντόπιους και ξένους, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Ο Αγρός, η Δερύνεια, η Καλαβασός, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Πόλη Χρυσοχούς και το μικρό Φικάρδου στην ορεινή Λευκωσία διαχέουν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Τα εγκαίνια του Μεσαιωνικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην κοινότητα Φικάρδου, τέλεσε το απόγευμα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας.

Όπως ανέφερε ο κ. Νουρής, «η Κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά τον πήχη στον στόχο της αναζωογόνησης των περιοχών της υπαίθρου, της δημιουργίας ευοίωνων συνθηκών που θα επιτρέπουν την ευημερία και την πρόοδο των κατοίκων, της ανάπτυξης μέσα από έργα και υποδομές, της προσέλκυσης κατοίκων, αλλά και της επαγγελματικής δραστηριοποίησης.»

Στα παραδοσιακά χωριά έχουν στηθεί περίπτερα, με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν διασκέδαση και ψώνια.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τα εργαστήρια οινογαστρονομίας και χειροτεχνίας, ενώ μπορούν να ξεναγηθούν στα χωριά αλλά και να περπατήσουν στη φύση. 

Για τους πιο μερακλήδες υπάρχουν εστιατόρια, αλλά και καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή, με πεντανόστιμα γιορτινά μενού.

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα λειτουργούν έως και τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους.