Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Αναστασιάδης Λεμεσός

Μεγάλα έργα δημόσιου συμφέροντος επισκέφθηκε και εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη Λεμεσό.

Σε ολοήμερη περιοδεία στην πόλη, πλαισιωμένος από υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Λεμεσός αλλάζει και αναβαθμίζεται, προσφέροντας μία καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες της.

Σε απολογισμό της επίσκεψης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε συγκεκριμένες αναφορές σε έργα που επέφεραν την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης. Και σημείωσε ότι από την ανάληψη της δεκαετούς διακυβέρνησης του υλοποιούνται ή δρομολογήθηκαν 79 συνολικά έργα  κόστους 490 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «κατά τη διάρκεια της δεκαετούς διακυβέρνησης ήτο σαφέστατο ότι μπορούσαν να υπολογίζουν στη στήριξή μας, στο πλαίσιο πάντοτε των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους, αλλά και σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά ταμεία. Ενδεικτικά σημειώνω ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί έργα συνολικού κόστους 231 εκατομμυρίων ευρώ».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, η Κυβέρνηση, επέδειξε ανάλογη βούληση και αποφασιστικότητα όσον αφορά τη στήριξη της αναπτυξιακής πολιτικής της κάθε τοπικής αρχής και αυτό επιβεβαιώνεται από την εμφανή αλλαγή με πληθώρα έργων υποδομής σε κάθε πόλη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, «δώσαμε έμφαση στην τοπική αυτοδιοίκηση, δώσαμε πραγματικά με αποφασιστικότητα τη μάχη να κερδηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσα από τη σώφρονα δημοσιονομική πολιτική να κατορθώσουμε σε ελάχιστο χρόνο από την ανάκαμψη μιας υπό οικονομική κρίση χώρας να μπορέσουμε από το 2015 να εξαγγέλλουμε και να υλοποιούμε έργα, τα οποία καταγράφονται και θα μείνουν ως τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ κεντρικής και τοπικής κυβέρνησης μπορεί πολλά να επιτευχθούν»

Σταθμό για τα εκπαιδευτικά δρώμενα, χαρακτήρισε, ο πρόεδρος, τη λειτουργία του Μεταλυκεικού Ινστιτούτου Επαγγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο εγκαινίασε επίσης το μεσημέρι, στην περιοχή της Γερμασόγειας.

«Ένα θεσμό που ήταν απαραίτητος για να αναγεννήσει αυτό που, δυστυχώς, με την κατάργηση του προγράμματος του ΑΤΙ είχε δημιουργήσει κάποια κενά στην ανώτερη εκπαίδευση σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς+ έχει κτιστεί μετά από την ευγενή δωρεά, ύψους 10 εκ, μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί μόνο 8.5 εκ., του οργανισμού absolute charitable trust, τον οποίον θερμά ευχαριστώ εκ μέρους του ιδίου και του κράτους», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Κατά την περιοδεία του στη Λεμεσό, ο πρόεδρος εγκαινίασε, τέλος, τα εργαστήρια του Τμήματος Καλών Τεχνών και τις αίθουσες διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου.