Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιερα

Στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του μετά την προκήρυξη των εκλογών για πλήρωση του θρόνου του Αποστόλου Βαρνάβα, προχώρησε ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Στην καθιερωμένη μηνιαία ομιλία του στην εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσας στο Ακάκι, που ανέβηκε τις τελευταίες ώρες στο κανάλι της Μητρόπολης στο Youtube, ο Μόρφου Νεόφυτος εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους παρά τη θέληση του, διεκδικεί τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Σύμφωνα με τον Μόρφου Νεόφυτο, «όταν είσαι πατέρας και αγαπάς τα παιδιά σου πρέπει να τους ξυπνήσεις όταν βλέπεις ότι οδηγούνται στο λήθαργο της νεκατωμένης Ευρώπης. Μακάρι να ήταν ενωμένη. Είναι νεκατωμένη άθεη και αντίχριστη Ευρώπη. 

Ο μητροπολίτης Μόρφου έμπλεξε επίσης το εγκώμιο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τις αλλαγές που προώθησε στην εκκλησία και με το δικό του ξεχωριστό τρόπο αναφέρθηκε στις προσδοκίες του από τις κάλπες που θα στηθούν.

Τη Δευτέρα, στο μεταξύ, αρχίζει η διαδικασία εκτύπωσης των ψηφοδελτίων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, στην οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ενδεχόμενης αποχώρησης την τελευταία στιγμή, θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των έξι ιεραρχών που θα διεκδικούν είσοδο στο τριπρόσωπο.

Σε μια άλλη εξέλιξη κατηγορηματικά διέψευσε η Μητρόπολη Κυρηνείας πληροφορίες του έφεραν τον οικείο Μητροπολίτη Χρυσόστομο να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Μάλιστα στην ανακοίνωση της Μητρόπολης χαρακτηρίζονται ανυπόστατα σχετικά δημοσιεύματα. 

«Η μόνη πηγή η οποία είναι έγκυρη σχετικά με το θέμα της εκλογικής διαδικασίας και τη συμμετοχή του Πανιερωτάτου σε αυτή είναι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κυρηνείας ή η Ιερά Μητρόπολης Κυρηνείας. Κανένα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία δημοσίευσαν την ανυπόστατη είδηση, η οποία τελικά αποπροσανατολίζει τον κόσμο, δεν ήρθαν σε επικοινωνία ούτε με τον Μητροπολίτη Κυρηνείας ούτε με την Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συγκέντρωση γυναικών για στήριξη της υποψηφιότητας του τοποτηρητή του θρόνου Γεώργιου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Πάφο.

Η Μητρόπολη Αμμοχώστου έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 255 νέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και γνωστοί αθλητές, που στηρίζουν την υποψηφιότητα του μητροπολίτη Βασίλειου.