Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις φαίνεται να έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου από τη Λεμεσό, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας πριν από 17 χρόνια.

Αυτό προκύπτει από την χθεσινή, δεύτερη σύσκεψη στη νομική υπηρεσία, υπό τον Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα, τον ποινικό ανακριτή, τον υπαρχηγό της αστυνομίας, των δικηγόρων και της οικογένειας του άτυχου νέου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου «έχει δοθεί ένας χρόνος γύρω στους τρεις μήνες για να ολοκληρώσει η αστυνομία τις έρευνες που αφορούν στη βάση του τελευταίου πορίσματος των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη».

Στη σύσκεψη, αντηλλάγησαν απόψεις, ενώ ενημερώθηκε η οικογένεια για την πορεία των ερευνών τον τελευταίο μήνα. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του μεγάλου αριθμού καταθέσεων, οι ανακριτές έχουν παραλάβει και τα ρούχα που φορούσε ο 26χρονος Θανάσης την ημέρα που βρέθηκε νεκρός με σκοπό να επιχειρήσουν να ταυτίσουν το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου «αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εφ’ όσον όλο το αποτέλεσμα θα πρέπει να σταλεί στον Γ. Ε για να διαπιστώσει ο ίδιος εάν προκύπτουν κάποια ποινικά αδικήματα»

Για την υπόθεση έγιναν πέντε έρευνες και τρεις θανατικές ανακρίσεις και όπως γνωστοποιήθηκε μέσα από το πόρισμα των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών προκύπτουν πιθανοί δράστες και γενετικό υλικό τριών άγνωστων προσώπων.