Τηλεόραση Ραδιόφωνο
black friday

Επίσημη πρώτη για το Black Friday, με χιλιάδες καταναλωτές να βρίσκονται επί ποδός ήδη από το πρωί για να εκμεταλλευτούν τις προσφορές που τους παρέχονται. Όλο το προηγούμενο διάστημα η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιδόθηκε σε ένα σαφάρι ελέγχων, για να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρχουν παραβιάσεις.

Συνεργείο του ΑΝΤ1 επισκέφθηκε σε καταστήματα της πρωτεύουσας καταγράφοντας τις αντιδράσεις των καταναλωτών, οι οποίοι από το πρωί επιδίδεται σε «εξόρμηση» για να επωφεληθούν των εκπτώσεων και των ειδικών τιμών.

Οι αντιδράσεις ποικίλουν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο θεσμός του Black Friday στην Κύπρο επεκτείνεται για διάστημα σχεδόν δυο εβδομάδων, με αρκετούς να έχουν ήδη προμηθευτεί τα αντικείμενα τις επιθυμίες τους, ενώ άλλοι ενδεχομένως να εκμεταλλευτούν και τις επόμενες ημέρες.

Καταστηματάρχες με τους οποίους επικοινώνησε ο ΑΝΤ1, εκτίμησαν ότι η καταναλωτική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τις απογευματινές ώρες, ίσως και τις επόμενες ημέρες.

 Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε η Νομική Λειτουργός του Συνδέσμου, Βιργινία Χρίστου, η οποία ανέφερε πως μέχρι και το μεσημέρι δεν έχουν καταγραφεί οποιεσδήποτε καταγγελίες, ωστόσο πολίτες επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο ζητώντας γνωμοδότηση για την αγορά διαφορών προϊόντων μεγάλης αξίας.

«Παρόλα αυτά δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής άλλες καταγγελίες» ανέφερε ενδεικτικά.

Αναφορικά με την καταναλωτική κίνηση, δήλωσε ότι το πρωί ήταν περιορισμένη, ενώ αναμένεται μεγαλύτερη κινητικότητα τις επόμενες ημέρες, μιας και το Black Friday δεν ολοκληρώνεται σήμερα.

«Έρευνα αγοράς για να μην πέσουμε σε κάποια παγίδα», το μήνυμα που έστειλε καταληκτικά στους καταναλωτές.

Με παρέμβαση στην εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής κυλούν αρκετά καλά», μιας και από χθες το απόγευμα καταγράφεται αυξημένη επισκεψιμότητα στην αγορά.

Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου, την τιμητική τους και φέτος έχουν οι οικιακές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές και τα προϊόντα τεχνολογίας. 

Σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα, πέρσι την αντίστοιχη περίοδο καταγράφηκε αύξηση κατά 21% στις συναλλαγές, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κανονική εβδομάδα. Φέτος υπάρχει ελπίδα ότι αυτή η αύξηση θα φτάσει το 28-30%.

Ο κ. Αντωνίου εκτιμά παράλληλα κορύφωση της επισκεψιμότητας από το απόγευμα, όταν και θα σχολάσουν οι εργαζόμενοι, κάτι που ελπίζει ότι θα μεταφραστεί και σε αγοραστική κινητικότητα.

Ενώ την Δευτέρα (21/11) ο Σύνδεσμος Καταναλωτών προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία δίνει οδηγίες για τους ενδεδειγμένους τρόπους έρευνας αγοράς.

*Φωτογραφίες: Mattpress

 

black friday
black friday
black friday
black friday
black friday
black friday
black friday
black friday
black friday
black friday
black friday
black friday