Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Σε νέα κατεύθυνση οδηγούνται πλέον οι εξελίξεις αναφορικά με τη δολοφονία του Τουρκοκύπριου Tansu Cidan στις Κεντρικές Φυλακές στις 27 Οκτωβρίου, καθώς σήμερα καταχωρήθηκεστο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η υπόθεση. Από τους 12 συλληφθέντες, ενώπιον δικαστηρίου οδηγούνται οι εφτά.

Με δηλώσεις στο «Μέρα Μεσημέρι» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι ζητήθηκε η παραπομπή εφτά προσώπων για την υπόθεση, ενώ για τους τέσσερις εξ΄ αυτών ερευνώνται και αδικήματα για ναρκωτικά. Πρόκειται συγκεκριμένα για τέσσερις κρατουμένους και τρεις δεσμοφύλακες.

Παράλληλα σε κινητοποίηση έθεσε εκ νέου τις Αρχές ο κρατούμενος και βασικός ύποπτος για τον φόνο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την Τετάρτη (23/11) άρχισε να φωνάζει και να προκαλεί αναστάτωση στον χώρο επίσκεψης των αστυνομικών κρατητηρίων όπου κρατείται, αφού πρώτα δέχθηκε επίσκεψη από την σύντροφο του.

Ο λόγος σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο τρόπος με τον οποίον τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Αστυνομικό Τμήμα και κλήθηκαν αστυνομικοί που βρίσκονταν σε περιπολία να επιστρέψουν στο Τμήμα. Μαζί με τους συναδέλφους τους κατάφεραν να τον περιορίσουν και να το επιστρέψουν στο κελί του, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν εντόπισαν κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του, ποσό περί των €1,000, ενώ ήδη τα μέλη της Αστυνομίας των κρατητηρίων είχαν φυλάξει ένα ποσό που βρισκόταν στην κατοχή του.

Περιπολικό της ΜΜΑΔ βρίσκεται προληπτικά έξω από τις εγκαταστάσεις των κρατητηρίων επί 24ώρου βάσεως. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω των συχνών ξεσπασμάτων του κρατούμενου.

Σημειώνεται πως για τον εν λόγω κρατούμενο διεξάγεται άλλη μια έρευνα που διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας, και αφορά το μεγάλο χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στα κρατητήρια Λακατάμιας κάτω από το στρώμα του. 

Τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το στρώμα του Τούρκου μέσα στο κελί όπου κρατείται και είναι άγνωστο για ποιο σκοπό θα τα χρησιμοποιούσε. 

Σε εξέλιξη ευρίσκεται και η έρευνα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κελί του Τούρκου στις 15 Νοεμβρίου. Πως, δηλαδή, κατόρθωσε να εξασφαλίσει αναπτήρα, με τον οποίο παρέδωσε στην πυρά τα στρώματα του.