Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Βύρας Πετρολίνα.

«Μαγικά» θα είναι φέτος τα Χριστούγεννα στη Λάρνακα, αφού στόχος είναι, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, να γίνει η πόλη μια μεγάλη οικογένεια, μια τεράστια αγκαλιά, γεμάτη θαλπωρή και ζεστασιά.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε σήμερα στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στη Λάρνακα, ο κ. Βύρας ανέφερε ότι «για μας τα Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια γιορτή, αλλά κάτι πολύ περισσότερο γιατί είναι μια ευκαιρία να δώσουμε επιλογές στην οικογένεια, τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, αφού οι εποχές που ζούμε δεν είναι και οι πιο εύκολες».

Οι συνέπειες της πανδημίας που περάσαμε, είπε, είναι ακόμα εδώ, η σκιά της βρίσκεται ανάμεσα στον κόσμο και γενικά το οικονομικό περιβάλλον δεν είναι το καλύτερο.

Πρόσθεσε πως «όταν υπάρχει θέληση, ελπίδα, αισιοδοξία και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να γίνει η Λάρνακα, η πόλη μας μια μεγάλη οικογένεια, μια τεράστια αγκαλιά, γεμάτη θαλπωρή και ζεστασιά».

Όπως είπε ο κ. Βύρας, «με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στη πόλη με τίτλο «Μαγικά Χριστούγεννα στη Λάρνακα» ευελπιστούμε ότι η ρουτίνα και η καθημερινότητα θα δώσουν τη θέση τους στο χρώμα και στη χαρά και θα μετατρέψουν τη πόλη σε μια πόλη δυναμική, ανθρώπινη και γιορτινή».

Σημείωσε πως πρόσφατα το εμπορικό ιστορικό κέντρο της πόλης στολίστηκε Χριστουγεννιάτικα και ο Δήμος θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν σε πολλά σημεία της πόλης. Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, στις 5.30 το απόγευμα στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου παρά την Πλατεία Ευρώπης, καθώς και του υπόλοιπου διακόσμου της πόλης.

Ανέφερε ακόμα ότι «την εκδήλωση πλαισιώσουν μουσικά με ένα εορταστικό πρόγραμμα, η Τσβέτα Χριστοφόρου, ο Svetlomir Dimitrov, η Δημοτική Παιδική Φιλαρμονική, η Σχολή Χορού Etoile, η Δημοτική Παιδική Χορωδία, το Δημοτικό Φωνητικό Σύνολο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» από την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Αλέξια».

Ο κ. Βύρας αναφέρθηκε και στην καινοτομία που θα υπάρχει φέτος στη Λάρνακα που είναι «η φιλοξενία της Christmas Land της Εταιρείας «Πάρκο Παλιάτσο» στην Πλατεία Ευρώπης κάτι που για πρώτη φορά φέρνουν ο Δήμος με την εταιρεία Petrolina. Η Christmas Land ανοίγει τις πόρτες τις στο κοινό αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 8 Ιανουαρίου 2023». 

Στις 10 Δεκεμβρίου «ο Άγιος Βασίλης θα πραγματοποιήσει μια φαντασμαγορική παρέλαση συνοδευόμενος από τις μαζορέτες, τα ξωτικά και άλλους. Ακόμα στις 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο εμπορικό ιστορικό κέντρο της πόλης η μεγάλη συναυλία με την Josephine, ενώ από τις 19 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου και από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα γίνουν διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από διάφορα μουσικά θεατρικά και χορευτικά σχήματα στις Πλατείες Ερμού, Παλλάς, Αγίου Λαζάρου και Αρμενικής Εκκλησίας».

Ακόμα, από τις 17 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Christmas Food Festival στην αναπαλαιωμένη Πλατεία του Ζουχούρι, ενώ κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα υπάρχουν επισκέψεις του Αγίου Βασίλη στο Εμπορικό Ιστορικό Κέντρο και στους Προσφυγικούς Κυβερνητικούς Οικισμούς με τη συνοδεία του Συνδέσμου Μοτοσικλετιστών Λάρνακας.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης φιλανθρωπικά παζαράκια και χριστουγεννιάτικες αγορές από διαφόρους Συνδέσμους και Φορείς».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την εταιρεία Πετρολίνα που είναι ο μεγάλος χορηγός των φετινών εορτασμών που όπως είπε «για ακόμα μια φορά είναι στο πλάι του Δήμου, της πόλης και των δημοτών της Λάρνακας».

Από την πλευρά της η Γεωργία Λευκαρίτη, Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina (Holdings) Public Ltd, είπε ότι «πιστεύουμε πως πρέπει να στηρίξουμε και να φέρουμε τον κόσμο κοντά στη Λάρνακα κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Ο κόσμος θα ζωντανέψει τις μέρες των εορτών το εμπορικό κέντρο της πόλης και η Λάρνακα με τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει θα προσελκύσει τόσο τους λαρνακείς όσο και άλλους επισκέπτες».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Λάρνακα αναβαθμίζεται συνεχώς και χαιρόμαστε που είμαστε μέρος αυτής της αναβάθμισης».