Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφη Δράκου ΤΕΠΑΚ

Ευοίωνα μηνύματα για το μέλλον και τους νέους, στέλνουν φοιτητές του ΤΕΠΑΚ που δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους με θέμα την έμφυλη βία και στους οποίους απονεμήθηκαν έπαινοι, σήμερα Πέμπτη, από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποίαν, η Υπουργός συνεχάρη, τόσο την Αστυνομία Κύπρου για την πρωτοβουλία της συνεργασίας με το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, όσο και τους φοιτητές που εργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το πολύ σημαντικό και γεμάτο μηνύματα αποτέλεσμα.

Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας, σκηνοθέτιδας Γιάννας Αμερικάνου, οι φοιτητές κατάφεραν, μέσα από την τέχνη που υπηρετούν, να δημιουργήσουν πέντε ταινίες μικρού μήκους, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το επίκαιρο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, προστίθεται.

Πρόκειται, συνεχίζει, για ένα ζήτημα που αφορά την κοινωνία στην ολότητά της και η δράση αυτή «καταδεικνύει χωρίς αμφιβολία τη δέσμευση, την προσήλωση και τον σεβασμό των νέων μας στην προώθηση της αρχής της ισότητας και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Την ίδια στιγμή, στέλνει ευοίωνα μηνύματα για το μέλλον, αφού υπάρχουν νέοι άνθρωποι που οραματίζονται ένα κόσμο καλύτερο, απαλλαγμένο από βία, ανισότητες και διακρίσεις, τον οποίο οι ίδιοι οικοδομούν με τη στάση και το ζωντανό παράδειγμά τους, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.