Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

Χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχοπτώσεις, δυνατούς ανέμους, χαλάζι και κεραυνούς σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Και με τη Μετεωρολογία να εκδίδει νέα Κίτρινη προειδοποίηση από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν κυρίως τη Λεμεσό αλλά και ορεινές περιοχές του νησιού. Με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους και για άντληση ομβρίων υδάτων από διάφορα σημεία και υπόγειους χώρους, ενώ από πτώση κεραυνού, προκλήθηκε φωτιά σε φοινικόδεντρο στο λιμάνι Λεμεσού. 

Λόγω σφοδρής χαλαζόπτωσης, δρόμοι σε ορεινές περιοχές κυρίως της Λεμεσού κατέστησαν ολισθηροί και επικίνδυνοι με την αστυνομία να προτρέπει τους οδηγούς να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα και με τα φώτα αναμμένα , λόγω πυκνής ομίχλης . 

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την Κύπρο αναμένεται να αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά από αύριο βράδυ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα καταστεί αίθριος.

Η πρόγνωση του καιρού 

Χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σύντομα στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ωστόσο αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Από αργά το απόγευμα, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.